anoreksji
Liczba pozycji: 4
Anoreksja. Trudne pytania – ebook
Małgorzata Starzomska
Większość tekstu to próba odpowiedzi na pytania dotyczące natury, przebiegu i leczenia tych zaburzeń. Wśród pytań pojawiają się m.in. Czy anoreksja jest chorobą? Jak rozpoznać osobę z anoreksją w najbliższym otoczeniu? Czy anoreksja jest nałogiem? Czy przyczyną anoreksji jest kultura? Jaki jest „tajemniczy kod” osób z anoreksją? Dlaczego stosuje się terapię anoreksji za pomocą poczty elektronicznej?...Data dostępności:
Data publikacji:
Kolekcjonerka – ebook
Marta Motyl
Wyrafinowanie czy wyuzdanie? Na pewno zmysłowość malowana słowem. Daj się o tym przekonać Marcie Motyl! Bohaterka książki, Magda, nazywa siebie gejszą. Podsyca i realizuje pragnienia, pozuje do aktów. Zostaje płatną kochanką starszej od siebie Mecenaski. Pod podszewką erotycznej relacji kryją się niejednoznaczne motywy i niejeden sekret… Czy niosą historie z przeszłości? Czy zaważą na przyszłości?...Data dostępności:
Data publikacji:
Antropologia kulturowa. Część II – ebook
Janusz Gajda
Druga część podręcznika Antropologia kulturowa, zatytułowana:”Kultura obyczajowa początku XXI wieku” ukazuje proces zmian i ciągłości w kulturze w kontekście przeobrażeń obyczajowych. Punktem wyjścia rozważań jest kategoria ciała i cielesności, które różnie interpretowane tutaj ukazane są w aspekcie uwarunkowań w kulturze obyczajowej. W strukturze treści rozdziałów, co jest nowością, uwidacznia się...Data dostępności:
Data publikacji:
Słuchaj swojego organizmu i odżywiaj się świadomie - zrzuć zbędne kilogramy i ciesz się zdrowiem. Odchudzanie. Część 4 – audiobook
Renata Zarzycka
Słuchaj swojego organizmu i odżywiaj się świadomie – zrzuć zbędne kilogramy i ciesz się zdrowiem. ZDROWE ODCHUDZANIE. Część 4 Świadome odżywianie polega na zdobyciu podstawowej wiedzy o składnikach odżywczych w pożywieniu. To odejście od obsesyjnego liczenia kalorii i zjadania różnych szkodliwych, zubożonych pokarmów o witaminy, minerały czy tłuszcze, jak robiły moje klientki w anoreksji. Świadoma...Data dostępności:
Data publikacji: