bazie
Liczba pozycji: 6
Orzecznictwo Sądów Polskich – e-wydanie – 5/2024
Najstarszy na rynku comiesięczny przegląd orzecznictwa sądowego wraz z glosami, wydawany we współpracy z Instytutem Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk. „Orzecznictwo Sądów Polskich” stanowi nieocenione źródło informacji oraz pomoc w rozwiązaniu problemów, jakie napotykają Państwo w swojej codziennej pracy. Każdy z numerów miesięcznika zawiera: zbiór najnowszych i najważniejszych orzeczeń...Data dostępności:
Data publikacji:
Dziennik perfekcyjnej pani domu 2015. Ponad 1000 porad na każdą okazję – ebook
Weronika Łęcka
Uniwersalny poradnik dla kobiet – zbudowany na bazie kalendarium na rok 2015 – pozwoli zaplanować prace domowe, których nasilenie związane jest z daną porą roku. Zawiera ok. 1000 porad tematycznie nawiązujących do konkretnych miesięcy. Czytelniczki znajdą tu informacje o tym, jak powinna być prowadzona zdrowa, smaczna i ekonomiczna kuchnia, jak przygotowuje się zapasy na zimę, jak prostymi i dostępnymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Bezglutenowe wariacje kulinarne – ebook
Agnieszka Zając
Sami przekonajcie się, że dieta bezglutenowa naprawdę może być smaczna; chleb wcale nie musi smakować jak wata, a bułki nie muszą być twarde jak kamienie. To idealna publikacja dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z dietą bezglutenową, oraz dla ich bliskich. Chorująca na celiakię Autorka prezentuje proste przepisy na pyszne posiłki bezglutenowe. „Bezglutenowe wariacje kulinarne”...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej – ebook
Alice Zaslavsky
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i...Data dostępności:
Data publikacji:
Ziarno – ebook
Dominika Wójciak
"kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne...Data dostępności:
Data publikacji: