bull
Liczba pozycji: 5
Samaradiso – audiobook
Katarzyna Pakosińska
Gruzja jest jak kobieta. Zawsze piękna. Wystarczy tylko na nią spojrzeć. Potem upić się tym widokiem i już nie trzeźwieć. Gaumarjos! Książka Katarzyny Pakosińskiej powstała z miłości autorki do Gruzji, jednego z najpiękniejszych zakątków na świecie. Samaradiso to wzruszająca, dowcipna i barwna opowieść. Jej rytm wyznaczają pory dnia, prowokując historie i anegdoty opowiadane przez bohaterkę i jej...Data dostępności:
Data publikacji:
Pismo Wydanie Specjalne – eprasa – 1/2024
Wydanie specjalne miesięcznika „Pismo. Magazyn opinii”. Magazyn to wyjątkowy projekt medialny, realizowany pro publico bono. Miesięcznik „Pismo” wyróżnia wnikliwość, rzetelność i apolityczność publikowanych tekstów. Tworzą dla niego wybitni autorzy reportaży, esejów, prozaicy i poeci, fotograficy i ilustratorzy. „Pismo” stawia na tzw. long read, czyli obszerne,...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 14,24 zł
14,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,24 zł- EPUB
- MOBI
- Dostęp online EPUB
- Dostęp online PDF
Pismo. Magazyn opinii – e-wydania – 5/2024
„Pismo. Magazyn opinii” to wyjątkowy projekt medialny, realizowany pro publico bono. Miesięcznik „Pismo” wyróżnia wnikliwość, rzetelność i apolityczność publikowanych tekstów. Tworzą dla niego wybitni autorzy reportaży, esejów, prozaicy i poeci, fotograficy i ilustratorzy. „Pismo” stawia na tzw. long read , czyli obszerne, wnikliwe teksty, które unikają powierzchownych...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 11,40 zł
Opinie o produkcie12,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,40 zł- EPUB
- MOBI
- Dostęp online EPUB
- Dostęp online PDF
600 kilometrów lodową pustynią – audiobook
Miłka Raulin
Trawers Grenlandii uważany jest za jedną z najbardziej niebezpiecznych wypraw na świecie. Ryzykowne przejście lodowcem pełnym szczelin, stukilogramowe sanie i biała, tylko pozornie jednolita przestrzeń, z którą obcuje się miesiąc. Miłce Raulin się to udało. Została trzecią i najmłodszą Polką, która pokonała grenlandzką krainę. Przed nią przez blisko 30 lat podobnego wyczynu dokonała jedynie dziesiątka...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: