chleb
Liczba pozycji: 5
Szwecja. Gdzie wiking pije owsiane latte – ebook
Aldona Hartwińska Milena Zaremba
Wyrusz w nietypową podróż po Szwecji! Dwie popularne autorki, Milena Zaremba (blog: Sztokholmianka) i Aldona Hartwińska (blog: PoFIKAsz?) łączą siły, by pokazać czytelnikowi Szwecję taką, jaką jest: bez cukru i dramaturgii, szczerze i z filiżanką (owsianej) latte. Czy renifer zmieści się w tubce? Jakim szwedzkim wynalazkiem na pewno się dziś posłużyłeś? Czy chleb może mieć swój dizajn? Co ma wspólnego...Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską – ebook
Beata Anna Dąbrowska
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Tomasz z Akwinu jako filozof – ebook
Artur Andrzejuk
To nieprawda, że filozofia i metafizyka jest dla wybranych, że jest niedostępna dla nas, laików pracujących w pocie czoła na chleb codzienny. Każdy z nas może się nauczyć myślenia filozoficznego, bo filozofia opiera się na poznaniu otaczającej nas rzeczywistości, a z tym czasami jest trudno w przestrzeni wirtualnej. W XIII wieku, czyli w średniowieczu, kiedy żył św. Tomasz - genialny dominikanin - ...Data dostępności:
Data publikacji:
Dobry tłuszcz – ebook
Joseph Mercola
Książka, która bezlitośnie obala mity na temat tłuszczu, diety i zdrowego stylu życia! Wyobraź sobie, że zamiast obsesyjnie unikać tłuszczy - jesz je, chudniesz , pozbywasz się przewlekłych chorób i odzyskujesz pełnię zdrowia. To przyszłość medycyny naturalnej, która już teraz jest w zasięgu twojej ręki! Joseph Mercola ujawnia rewolucyjną teorię, która podważa fundamenty współczesnej dietetyki....Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka skóry – ebook
Justyna Zielińska
Książka DIETETYKA SKÓRY jest moją podróżą do świata natury. Stanowi połączenie trzech elementów: harmonii wizerunku (poprzez kolory pokazujące naszą bliskość z przyrodą), sezonowego odżywiania – opartego na wiedzy dietetyki profilaktycznej i leczniczej Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, współczesnej wiedzy żywieniowej oraz domowej kosmetyki naturalnej, która odgrywa niebagatelną rolę w budowaniu witalności...Data dostępności:
Data publikacji: