choroby
Liczba pozycji: 27
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne – ebook
Florian Uberall Andrea Uberall
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone...Data dostępności:
Data publikacji:
Mięsna dieta karniwora rozszerzeniem diety ketogenicznej – ebook
Paul Saladino
Mięsna dieta karniwora to alternatywny sposób zdrowego odżywiania, kolejny krok po diecie ketognicznej. Oparta jest na wysokiej jakości produktach pochodzenia zwierzęcego – „od nosa do ogona”. Książka zawiera naukowo udowodnione zalety diety mięsożercy. Obala mity dotyczące cholesterolu, bakterii jelitowych a także ujawnia prawdę o toksyczności spożywanych roślin. Autor wyjaśnia zasady i przedstawia...Data dostępności:
Data publikacji:
Keto dla zdrowia i długowieczności – ebook
Ivor Cummins Jeffry Gerber
Dzięki temu poradnikowi, prezentującemu wyniki najnowszych badań naukowych, poznasz fakty i mity o cukrze, olejach rafinowanych, tłuszczach i cholesterolu. Dowiesz się, jak szybko schudnąć, pokonać cukrzycę, insulinooporność i choroby serca. Zastosujesz 21-dniowy plan żywieniowy oparty na zasadach i przepisach diety niskowęglowodanowej i ketogenicznej. Już dziś możesz wykorzystać ponad 50 przepisów...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie mogę ci powiedzieć – audiobook
Jakub Bączykowski
Ekskluzywny hotel, tajemnicza przeszłość i przyjęcie, podczas którego wszystko zaczęło iść nie tak, jak powinno. Leon, pięćdziesięcioletni dyrektor szkoły, niemalże codziennie odwiedza swojego syna w szpitalu. Damian trafił tam w niejasnych okolicznościach w trakcie weekendu, który spędzał ze swoim partnerem, Łukaszem. W śledztwo włącza się Simona, ciotka Damiana, która mimo toczącej jej ciało choroby...Data dostępności:
Data publikacji:
Depopulacja – audiobook
Tomasz Grodzki Monika Sobień-Górska
Pięciu chirurgów klatki piersiowej z Europy i USA zaczyna nagle chorować na niespotykaną odmianę mielofibrozy – choroby powodującej zwłóknienie szpiku kostnego i śmierć. Łączy ich nie tylko przyjaźń, ale też to, że wszyscy pracowali na szczurach dwóch ras sprowadzanych z laboratorium Wunxi w Chinach. Niespodziewanie jeden z chirurgów zostaje porwany. Zaczyna się zakrojona na szeroką skalę akcja poszukiwawcza....Data dostępności:
Data publikacji:
Insulinooporność dieta i książka kucharska – ebook
Tara Spencer
Zdrowo się odżywiasz, a nie możesz schudnąć? Masz wysokie ciśnienie krwi lub odczuwasz ciągłą ochotę na słodycze? To mogą być objawy insulinooporności, która prowadzi do cukrzycy. Autorka udowadnia, że proste zmiany w stylu życia, diecie i aktywności fizycznej mogą odwrócić przebieg choroby i przyspieszyć powrót do zdrowia. Przedstawia dietę na insulinooporność wraz z jej zasadami i 28-dniowym planem...Data dostępności:
Data publikacji:
Prosta i skuteczna dieta przeciwzapalna – ebook
Dorothy Calimeris Lulu Cook
W książce znajdziesz plan posiłków i ponad 70 przepisów, dzięki którym pokonasz otyłość, cukrzycę typu 2, zespół metaboliczny (w tym podwyższony cholesterol), alergie, problemy z wątrobą, trzustką i jelitami oraz wzmocnisz odporność. Pyszne i szybkie w przygotowaniu dania zwalczą stan zapalny i choroby. Z adbasz o zdrowe odżywianie i mikrobiom. Posiłki s ą tak skomponowane, że równie dobrze smakują...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Chemia w pożywieniu. – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu...Data dostępności:
Data publikacji:
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść – ebook
Mark Hyman
Wiesz, że jedzenie płatków owsianych nie jest zdrowym sposobem na rozpoczęcie dnia? Mleko nie buduje kości, a jajka w diecie nie zwiększają ryzyka wystąpienia zawału serca. Każdego dnia jesteśmy bombardowani sprzecznymi informacjami o zdrowym odżywianiu. W końcu, stojąc przed sklepową półką, sam nie wiesz, co powinieneś wybrać, by zdrowo jeść. Dr Hyman, odkryje przed Tobą odpowiedź na pytanie, co powinieneś...Data dostępności:
Data publikacji: