ciasta
Liczba pozycji: 15
Ciasta domowe – ebook
O-press
Fascynacja ciastami trwa od niepamiętnych czasów. Początek ich powodzenia przypada na chwilę, w której człowiek skosztował miodu. Ciasta stanowią nieodłączny element tradycyjnych świąt, uroczystości rodzinnych i innych okazji. Wiele gospodyń nie wyobraża sobie życia bez własnych wypieków, takich jak biszkopt, ciasto drożdżowe, sernik czy szarlotka. Mniej doświadczonym gospodyniom postaramy się przybliżyć...Data dostępności:
Data publikacji:
Ciasta domowe – ebook
O-press
Oferujemy Państwu książkę z trzydziestoma doskonałymi przepisami na ciasta. Ciekawe, a jednocześnie proste, napisane zrozumiałym językiem receptury, pozwolą Państwu przygotować przepyszne domowe wypieki. Swoim smakiem, aromatem i wyglądem zachwycą wszystkie zmysły domowników, a popołudniowe kawki i herbatki długo będą pamiętane przez Państwa gości. Wszystkim przepisom towarzyszą przepiękne, sugestywne...Data dostępności:
Data publikacji:
Ciastka, ciasta, torty – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na niezwykle pyszne słodkości....Data dostępności:
Data publikacji:
Ciasta wielkanocne. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Ciasta wielkanocne. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „W książeczce tej starałam się zebrać wypróbowane przepisy wszystkich rodzai ciast, używanych na wielkanocnym stole. Podałam przedewszystkiem przepis na główną ozdobę stołu: - sękacz, który jednak tylko panie ze wsi, lub też mające we własnych domach stare kuchnie z rożnami, wykonać mogą. Taka baba...Data dostępności:
Data publikacji:
Maryśka – ebook
MARIA KONOPNICKA
Maryśka to prosta dziewczyna ze wsi. Pracuje na kuchni, gdzie stara się zarobić na siebie i swojego synka Antosia. Gdy piecze chleb, zawsze odkrawa z ciasta dodatkowy bochen dla Antka, chłopaka z folwarku. Dla nikogo ze wsi nie jest tajemnicą, że Antoś to jego syn, a Maryśka spodziewa się kolejnego dziecka. Tymczasem Antek wyrusza oświadczyć się pannie z dużym posagiem. Tego dnia Maryśka traci nad...Data dostępności:
Data publikacji:
Omówienie instruktażu stanowiskowego bhp piekarza – ebook
Waldemar Klucha
Proces produkcji pieczywa w piekarniach to nie tylko sam wypiek pieczywa, ale także wiele różnych czynności technologicznych oraz prace związane z obsługą maszyn i urządzeń produkcyjnych. Piekarz zna receptury przygotowywania różnego rodzaju pieczywa i wytwarza je niemal od podstaw. Na początku przygotowuje ciasto z odpowiedniej mieszanki mąk i dodatków, a po wyrobieniu i ukształtowaniu czuwa nad...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowa cukiernia Kasi. Zimowe wypieki – ebook
Kasia
Domowa Cukiernia Kasi to seria sezonowych przepisów na Wasze ulubione wypieki. Przepisy, które znajdziecie w tej książce, zostały wybrane spośród wielu propozycji nadesłanych przez miłośników domowych wypieków. W tym wydaniu zapraszamy do krainy zimowych inspiracji, która pachnie cynamonem, imbirem i przyprawami korzennymi. Wprowadź wyjątkową atmosferę w ten zimowy czas i upiecz bliskim radość. Skorzystaj...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta rozdzielna – ebook
O-press
Sukces diety rozdzielnej - bo tak na pewno można nazwać stopień jej popularności i efekty wynikające z jej stosowania - polega na tym, że tak naprawdę nie jest to dieta rezygnacji. Nie trzeba rezygnować całkowicie z jakiegokolwiek elementu dotychczasowego sposobu żywienia, a właśnie taka konieczność jest przyczyną dietetycznych klęsk tych, którzy podejmują wyzwanie odchudzania się lub zmiany stylu...Data dostępności:
Data publikacji:
Tort Marcello. Kultury fanowskie w teatrze XIX wieku – ebook
Agata Łuksza
Mocno czekoladowy tort Marcello, który na specjalne okazje pojawia się na polskich stołach, powstał jako hołd dla warszawskiej aktorki, Heleny Marcello, związanej z Teatrami Warszawskimi przez ponad czterdzieści lat - od 1879 do 1923 roku. Choć nie sposób dziś ustalić oryginalnej receptury tego odświętnego ciasta, w jego nazwie zachowało się uwielbienie, którym obdarzano artystkę, przetrwała fascynacja...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna – ebook
Miller Rogers Emily White
Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy. Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka...Data dostępności:
Data publikacji: