dania
Liczba pozycji: 12
Odżywianie według Pięciu Przemian dla matki i dziecka – ebook
Barbara Temelie Beatrice Trebuth
Kontynuacja cyklu „Odżywianie według Pięciu Przemian”. Z tej książki czytelnicy dowiedzą się, jak właściwie przygotować się do poczęcia dziecka – co jeść i jaki tryb życia prowadzić na kilka miesięcy przed poczęciem, aby zarówno dziecko, jak i matka cieszyli się dobrym zdrowiem, jak odżywiać się w okresie ciąży, połogu i karmienia, a także, w jaki sposób karmić dziecko od narodzin do czternastego roku...Data dostępności:
Data publikacji:
Cukrzyca – ebook
Bożena Stasiak Iza Radecka
Cukrzyca. Wszystko, co musisz wiedzieć, żeby planować zdrowe życie . Nowe, uzupełnione wydanie bestsellerowego poradnika o chorobie, która dotyka niemal 3 miliony Polaków. I mówimy tu tylko o liczbie zdiagnozowanych przypadków. Jeżeli w ciągu pięciu lat przybyło w Polsce ponad 13 procent chorych na cukrzycę, łatwo wyliczyć, jak szybko stanie się ona problemem kolejnych polskich pacjentów. A dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Jelita wiedzą lepiej – ebook
Michael Mosley
Odpowiedni zestaw bakterii w przewodzie pokarmowym jest niezbędny do zachowania zdrowia. Tymczasem niewłaściwa dieta i nadużywanie antybiotyków niszczą naszą wewnętrzną florę bakteryjną, doprowadzając do współczesnych plag – alergii, nietolerancji pokarmowych i otyłości. Podczas podróży przez jelito (dosłownie!) z doktorem Michaelem Mosleyem dowiesz się: • jak diety oddziałują na bakterie jelitowe,...Data dostępności:
Data publikacji:
Aktywizacja zawodowa osób z niepełnosprawnością. Aspekty ekonomiczne i społeczne – ebook
Dorota Kobus-Ostrowska
Choć żyjemy w czasach pełnych innowacyjnych rozwiązań, niepełnosprawni mają znacznie większą szansę popaść w ubóstwo, doświadczyć izolacji, a nawet upokorzenia niż ludzie sprawni. Niezwykle niepokojącą kwestią, podejmowaną w niniejszej książce, jest wysoki poziom bierności zawodowej osób z niepełnosprawnością w Polsce. Zdaniem autorki sytuacja ta wymaga jak najszybszych zmian, żeby w analizowanej...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak dbać o odporność w insulinooporności – ebook
Magdalena Makarowska Dominika Musiałowska
Specjalistki od insulinooporności i zdrowego odżywania powracają z nową książką, która pomoże ci zadbać o zdrowie w okresie jesienno-zimowym! Istnieje wiele sposobów na budowanie i wzmacnianie odporności, a najważniejszym jej filarem, obok aktywności fizycznej, odpowiedniego odpoczynku i dobrze dobranej suplementacji, jest zdrowe odżywianie. Prawdziwe wyzwanie dla wielu z nas, zwłaszcza tych zmagających...Data dostępności:
Data publikacji:
Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty – ebook
Jagoda Podkowska Tomasz Kołodziejczyk Marta Kekusz
Kolarzu, Cyklisto, Rowerzysto! Niezależnie od tego, czy ścigasz się w amatorskich zawodach, czy po prostu lubisz jeździć na rowerze – ta książka jest dla Ciebie. Jeśli chcesz, żeby noga lepiej podawała, a spodenki dobrze leżały, musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest paliwo. W pierwszym wydanym w Polsce poradniku kulinarnym dla rowerzystów znajdziesz proste przepisy na pożywne i zdrowe dania,...Data dostępności:
Data publikacji:
Wojna francusko-pruska. Niemieckie zwycięstwo nad Francją w latach 1870-1871 – ebook
Geoffrey Wawro
Wojna Francusko-Pruska z lat 1870-1871 brutalnie zmieniła bieg historii Europy. Zaniepokojony ambicjami terytorialnymi Bismarcka oraz miażdżącymi zwycięstwami armii pruskiej nad Danią w 1864 i nad Austrią w 1866 roku, francuski cesarz Napoleon III poprzysiągł zmusić Prusy do uległości. Oparta na wielu archiwalnych materiałach z Europy i Stanów Zjednoczonych, wykorzystanych tu po raz pierwszy, Wojna...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietooporne – ebook
Patrycja Kłósek-Bzowska Magdalena Makarowska
Czy od dawna marzysz o tym, by schudnąć? Masz już dość kolejnych restrykcyjnych diet, które odbierają ci przyjemność z jedzenia, nie dając w zamian długotrwałych rezultatów? Czujesz frustrację, że znowu ci się nie udało, i obwiniasz siebie? Klucz do rozwiązania twoich problemów i osiągnięcia równowagi znajduje się w twojej głowie – w emocjach i psychicznej sile, która w tobie drzemie, choć możesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: