ekologia
Liczba pozycji: 4
Mega hit na maturę. Biologia 6. Ekologia. Ewolucjonizm – audiobook
Renata Biernacka Jadwiga Wołowska
Szósty rozdział dziesięciorozdziałowego kompendium wiedzy biologicznej dla maturzystów, przedstawione w prostej i przejrzystej formie. Zawiera wiele przykładów nieczęsto spotykanych w podręcznikach i przemawiających do wyobraźni. Pozwala na poszerzenie posiadanej wiedzy, a także jej usystematyzowanie i szybkie powtórzenie przed egzaminem. Zakres materiału i dobór treści jest adekwatny do wymagań...Data dostępności:
Data publikacji:
Kryptowaluty dla zabieganych – audiobook
Michał Zajda
Kryptowaluty? Wciąż o nich głośno. Ale czym są? Jak działają? Czy to pieniądz przyszłości? Narzędzie spekulantów? Obietnica szybkiego i łatwego zysku? Napompowana bańka? Kamień milowy rozwoju cywilizacji? Już za chwilę samodzielnie odpowiecie na powyższe pytania, bo wreszcie zrozumiecie, czym w rzeczywistości są kryptowaluty i stale wspominany w ich kontekście blockchain. W fascynującą podróż...Data dostępności:
Data publikacji:
Mega hit na maturę. Biologia – audiobook
Renata Biernacka Jadwiga Wołowska
Kompendium wiedzy biologicznej dla maturzystów, przedstawione w prostej i przejrzystej formie. Zawiera wiele przykładów nieczęsto spotykanych w podręcznikach i przemawiających do wyobraźni. Pozwala na poszerzenie posiadanej wiedzy, a także jej usystematyzowanie i szybkie powtórzenie przed egzaminem. Zakres materiału i dobór treści jest adekwatny do wymagań egzaminu maturalnego. Uwzględniono najnowszy...Data dostępności:
Data publikacji:
Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia – ebook
Jagna Niedzielska
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie,...Data dostępności:
Data publikacji: