food
Liczba pozycji: 12
Dieta Raw Food – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej znajdziesz są: szybkie - oparte na surowych, łatwo dostępnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania – ebook
Tanya Maher
Dzięki zastosowaniu przepisów z tej publikacji zapewnisz sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla zdrowia. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala również wiele mitów...Data dostępności:
Data publikacji:
Comfort food po Polsku – ebook
Anna Zyśk
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy tego potrzebujesz. Dzięki tej książce: zawsze będziesz mieć pod ręką przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko...Data dostępności:
Data publikacji:
Dutch Courage and Other Stories – ebook
Jack London
The young man dreams of the sea, runs away from home, hides in the hold of the ship, with the help of a friend is supplied with food. Then the terrible happens – the robinsonade of a man locked in a hold! The food spoils, the young man cannot leave his shelter for many reasons, he suffocates, suffers from hunger... The agony of body and soul begins, only at the very end comes salvation.Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
The Fighting Four – ebook
Max Brand
His name was Jim Silver, but they called him Silvertip. Jim Silver, the man with tufts of silver hair over each temple, the man who sometimes looked like a horned devil in the moonlight, hungered for action as most men hunger for food. And he found plenty when bank robber Jim Lovell sought his protection – because, unknown to Silvertip, Lovell was packing a half-million dollars in stolen cash along...Data dostępności:
Data publikacji:
The Thundering Herd – ebook
Zane Grey
In this breathless tale of bravery and battle, of white mans courage and red mans daring, Zane Grey has written one of his finest novels. The great western writer’s story of the buffalo hunters, and the passing of the great herds of buffalo. „The Thundering Herd” is the story of the buffalo and of their near extinction when hide hunters swarmed the plains killing them by the tens of thousands, and...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak schudnąć bez wyrzeczeń. Jedz to, co lubisz – ebook
Katarzyna Biłas
Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować z ulubionych tradycyjnych potraw, ta książka jest dla ciebie! Bigos, karkówka, kluski śląskie czy dania z makaronem również mogą znaleźć stałe miejsce w zdrowym jadłospisie, o ile tylko nauczysz się...Data dostępności:
Data publikacji:
SuperLunche. Zdrowe, ekspresowe, sezonowe – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy. W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku: • oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne, • orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato, • odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady, • rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe. Ponadto menu...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: