food
Liczba pozycji: 12
The Food of the Gods and How It Came to Earth – ebook
Herbert George Wells
What happens when science tampers with nature? Mr. Bensington and Mr. Redwood create a new food material, Herakleophorbia, later called Boomfood, they hope will have beneficial uses to mankind. They come up with a substance that causes flora, fauna, and people to become giants. At first, there are giant nettles, mushrooms – but then it ramps up, with giant rats that can take down and eat horses and...Data dostępności:
Data publikacji:
Geekerella – ebook
Ashley Poston
Pokochaj magię fandomu! Elle Wittimer jest geekiem, a jej całe życie to Starfield, klasyczna seria science-fiction. Kiedy dziewczyna dowiaduje się o konkursie na cosplay do ukochanego filmu, musi wziąć w nim udział. Z oszczędnościami z pracy w food trucku Magiczna Dynia i w starym kostiumem ojca, Elle wyrusza w podróż zdeterminowana, by wygrać. Nie spodziewa się jednak, że poza walką o pierwsze miejsce...Data dostępności:
Data publikacji:
Men of the Mist – ebook
T.C. Bridges
The TEA at the Wasperton School was nothing more than thick slices of bread and margarine and an ominous black mixture served in huge metal teapots. The food was so bad that the boys could hardly eat it, but they did not dare to complain, at least as long as they were under the gaze of their master, Mr. Silas Craishaw. Because his eyes were no less rigid than his cane, and not a day passed, but some...Data dostępności:
Data publikacji:
Ray Kroc i imperium McDonald’s – ebook
Justyna Jaciuk Kinga Kosecka
Ray Kroc, człowiek stojący za sukcesem sieci McDonald’s, to postać wzbudzająca skrajne emocje. Podczas gdy jedni postrzegają go jako pomocnego przedsiębiorcę, miłującego pracę i nastawionego na ciągłe parcie naprzód, drudzy zarzucają mu egoizm, makiaweliczny charakter i zadufanie. Kim naprawdę był mężczyzna, dzięki któremu nazwa małego baru z San Bernardino znana jest dziś na całym świecie, a liczba...Data dostępności:
Data publikacji:
8 Best Fantasy Novels – ebook
Herbert George Wells
For many generations of readers, Herbert Wells, author of The Invisible Man, The Island of Dr. Moreau, Food of the Gods, and a number of other science fiction novels, has been and remains a great science fiction writer, whose work has had an important influence on the development of the scientific genre fiction in the 20th century as a whole. The possibilities of science and the power of the human...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierz Alpuhary – ebook
Jan Hartman
Oddajemy w Państwa ręce wybór najlepszych felietonów i tekstów blogowych kontrowersyjnego filozofa z Krakowa. Teksty ukazywały się w tygodniku POLITYKA i na blogu Loose Blues. Jana Hartmana zapiski nieodpowiedzialne w latach 2012-2017. „Kiedy przed kilkoma laty profesor Hartman zaczynał pisać regularnie felietony do POLITYKI, uprzedził, że będzie w swoje teksty wplątywał akademicką wiedzę filozofa...Data dostępności:
Data publikacji:
The Croquet Player – ebook
Herbert George Wells
A soul-corrupting evil invades the remote English village of Cainsmarsh, infesting the minds of the local residents. Dark events are plaguing its people. An elderly woman stiffens in dread at her own shadow; a terrified farmer murders a scarecrow; food prepared by others is eyed with suspicion; family pets are bludgeoned to death; loving couples are devoured by rage and violence. People are becoming...Data dostępności:
Data publikacji:
Piąty smak – ebook
Łukasz Modelski
Więcej niż książka kucharska, więcej niż rozmowa! Piąty smak jest niczym szósty zmysł. Wykracza ponad doznania zarezerwowane dla podniebienia. Jest trudny do nazwania i dla wielu osób nieosiągalny. Niektórzy po prostu go mają. To z nimi rozmawia Łukasz Modelski - o kuchni, smakowaniu, piciu, literaturze, historii, miłości, przypadku i zmysłach. Celowo nie ma wśród nich absolwentów szkół kucharskich....Data dostępności:
Data publikacji:
Podano do stołu – ebook
Tim Spector
Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia? Czy liczenie kalorii ma sens? Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa? Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia. W książce Podano do stołu analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma planami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: