gotowania
Liczba pozycji: 9
BASIA: Basia i gotowanie – ebook
Zofia Stanecka
Mama Basi ma dość codziennego gotowania. Dziś dowodzenie w kuchni mają przejąć Tata i dzieci. Wspólne przygotowanie kolacji to ciężka praca i jeden wielki bałagan, ale ostateczny efekt tak dobrze smakuje!Data dostępności:
Data publikacji:
Wylecz refluks i zgagę prawidłową dietą. – ebook
Jonathan Aviv Samara Kaufmann Aviv
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Wiele osób, u których zdiagnozowano chorobę refl u ksową, boryka się z tym problemem każdego dnia, odmawiając sobie ulubionych potraw. Jest inne rozwiązanie! Znany lekarz i Autor bestsellera „ Ukryte przyczyny refluksu i zgagi” w swojej książce kucharskiej...Data dostępności:
Data publikacji:
Mały szef kuchni – ebook
Anjali Shah
W ITAJ WE WSPANIAŁYM KRÓLESTWIE GOTOWANIA! Twoja pierwsza własna książka kucharska nauczy cię, jak siekać, mieszać, piec i gotować, a przy okazji rozbawi cię kulinarnymi dowcipami. Przygotowując na śniadanie chlebek bananowy, urządzając pizza party czy podając na obiad dla całej rodziny słoneczną zupę i chipsy z jarmużu, a na deser pyszne ciastko czekoladowe z niespodzianką, poczujesz taką...Data dostępności:
Data publikacji:
Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki – ebook
Małgorzata Kosińska-Pułka
Wspaniała książka do rodzinnego czytania i… gotowania! Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki to zbiór dziesięciu opowiadań. W każdym z nim poznajemy wyjątkowych bohaterów oraz historię jednego dania. Jeśli opowiadanie zaostrzy nam apetyt, to na końcu znajdziemy przepis, dzięki któremu wspólnie przygotujemy pyszny posiłek. To książka pełna smaków, ciepła i magii, połączonych z prostymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. – ebook
Georg Weidinger Sandra Weidinger
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe dziecko w zgodzie z naturą – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
Każdy troskliwy rodzic chce, by jego dziecko cieszyło się zdrowiem. Dowiedz się jak dbać o nie w zgodzie z naturą! Najstarszy system medyczny świata - licząca ponad 5 tysięcy lat ajurweda - nie tylko dysponuje wiedzą jak zachować zdrowie w każdym aspekcie naszego życia, ale też krok po kroku uczy jak zapobiegać, aby później nie leczyć. Korzystając z jej wskazówek, możemy dbać nie tylko o nasze zdrowie...Data dostępności:
Data publikacji:
Na zdrowie. Porady dr Górnickiej – ebook
Jadwiga Górnicka Sabina Zwolińska-Kańtoch
Doktor Jadwiga Górnicka, znana polska lekarka-naturalistka i autorka bestsellera „Apteka natury”, opracowała nowoczesne kompendium wiedzy o naturalnych metodach leczenia i zapobiegania chorobom. Tym razem zaprosiła do współpracy Sabinę Zwolińską-Kańtoch, znaną dziennikarkę zajmującą się tematyką zdrowotną. Autorki zapoznają Czytelnika z trzema filarami zdrowego trybu życia: prawidłowym oddychaniem,...Data dostępności:
Data publikacji:
Mistrzowski samouk. Jak łatwo i skutecznie doskonalić się w dowolnej dziedzinie – audiobook
Barbara Oakley Olav Schewe
We współczesnym świecie umiejętność efektywnego uczenia się jest niezwykle istotna. Proces edukacji nie kończy się na otrzymaniu świadectwa czy dyplomu ukończenia szkoły - chcesz czy nie chcesz, musisz się uczyć przez całe życie. Gorzej, jeśli nie umiesz skutecznie przyswajać wiedzy. W efekcie odkładasz naukę w nieskończoność, a gdy się już zmusisz do otwarcia podręcznika, bardzo szybko dopada Cię...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz zielone – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz Paula Kraśniewska
Wszyscy wiemy, że warzywa są zdrowe. A jednak „statystyczny Polak” zjada dziennie nie więcej niż pięć plasterków ogórka Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań. Jedzenie warzyw kojarzy nam się zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne...Data dostępności:
Data publikacji: