inspiracji
Liczba pozycji: 10
Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty – ebook
Klaudia Puchałka
Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy? Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji...Data dostępności:
Data publikacji:
Szeherezada - opowiadanie erotyczne – audiobook
Chrystelle Leroy
– Muszę dodać, że seks, gdy można być dowolnej płci, jest wprost genialny! – oznajmił Ramir, po czym spytał: – Kochałaś się kiedyś z dżinem? Jesteśmy naprawdę uroczy i potrafimy dostosować się do wszystkich typów ciał i gustów. W świecie, gdzie istnieją sportowe latające dywany, piękna i charyzmatyczna Szeherezada spaceruje w poszukiwaniu materiału do swoich historii. Dziś jest jej szczęśliwa noc,...Data dostępności:
Data publikacji:
Mniej mięsa – ebook
Sylwia Majcher
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika „Gotuję, nie marnuję”, znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo....Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji:
Plan Huberta – audiobook
Ewelina Kluss Marta Prokopek-Pyśk
Literatura kobieca wcale nie musi być mdła i cukierkowa. Sięgnij po gorący romans z paragrafem w tle! Olga ma więcej ambicji niż szczęścia w życiu. Skończyła dobre studia, ale nie udało jej się znaleźć satysfakcjonującej pracy. Jej życie osobiste też nie przypomina hollywoodzkiej komedii romantycznej... I kiedy wydaje się, że gorzej już być nie może, dziewczyna otrzymuje propozycję zatrudnienia w...Data dostępności:
Data publikacji:
Ironia losu – audiobook
Laurencja Wons
Jak się zachowa młoda kobieta w obliczu nagłej odmiany losu? Czy uzna, że warto porzucić narzeczonego - tzw. „dobrą partię" i związać się z przystojnym weterynarzem, który wciąż pojawia się w jej otoczeniu? Ironia losu zwykle krzyżuje plany, ale czasem podsuwa też śmiałe rozwiązania - szanse na prawdziwe, niczym nie skrępowane szczęście... Małgosia, bibliotekarka z prowincjonalnego Pochwatowa, po...Data dostępności:
Data publikacji:
Przypływ żądzy - opowiadanie erotyczne – audiobook
B. J. Hermansson
„Wiesz, że zawsze chciałem to z tobą zrobić? – spytał. – Nie miałem odwagi, ale zawsze chciałem tak mocno... ". Od dawno pragnęła usłyszeć te słowa. Nigdy wcześniej nie chciał ich wypowiedzieć, nie okazywał też żadnego zainteresowania. Wolał siedzieć na kanapie, oglądać mało ambitne seriale i chodzić na długie, romantyczne spacery. W którymś momencie ona ma już tego dość. Pragnie dać upust swojej...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Smakowitości. Domowa Sezonowa Kuchnia Wegańska – ebook
Emilia Konkol-Pastuszak Ida Kulawik
Smakowitości to zbiór 100 roślinnych przepisów domowej kuchni w duchu slow, celebrującej posiłki oparte na produktach sezonowych. Tradycyjna, sentymentalna kuchnia radości, szczęścia, beztroski i biesiadowania - tak w skrócie można opisać zawartość książki, którą trzymasz w dłoniach. Przepisy zostały podzielone na cztery pory roku, których atmosferę oddają malownicze, artystyczne zdjęcia. Fotografka...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji: