jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych ebook
Liczba pozycji: 2
Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych – ebook
Bożena Muszyńska
Doktor Nauk Farmaceutyczych, wieloletni pracownik Katedry Botaniki Farmaceutycznej UJ Collegium Medicum. Autorka kilkunastu prac naukowych publikowanych w międzynarodowych czasopismach, dotyczących badań nad właściwościami grzybów. W niniejszym opracowaniu, będącym w pewnym sensie podsumowaniem jej doświadczeń, oprócz dużej dawki mało powszechnie dostępnej wiedzy o grzybach, obala przede wszystkim...Data dostępności:
Data publikacji:
Czosnek - allium sativum właściwości prozdrowotne – ebook
Bożena Muszyńska
W ślad za książką pt. "Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych" (wydaną w 2013 roku i dostępną na portalu www.ibuk.pl), dr hab. n. farm. Bożena Muszyńska oddaje w ręce Czytelników kolejną książkę, tym razem o właściwościach prozdrowotnych czosnku. W opracowaniu tym przedstawiono początki stosowania tego warzywa wśród różnych kultur oraz koleje jego rozpowszechniania...Data dostępności:
Data publikacji: