jedzenia
Liczba pozycji: 342
Riesling i tapasy. O niezwykłych połączeniach jedzenia i wina na szlakach Europy – ebook
Tomasz Prange-Barczyński
Ta książka obudzi w tobie nie tylko głód i pragnienie, ale również chęć udania się w podróż szlakami opisanymi przez autora. Tomasz Prange-Barczyński zabiera nas do tradycyjnych krajów winiarskich, takich jak Włochy czy Francja, ale też m.in. do Grecji, Niemiec czy na Bałkany. Opowiada o silvanerach najlepszych do szparagów, o weneckich cicchetti popijanych prosecco, a nawet o łączeniu pieczonej ośmiornicy...Data dostępności:
Data publikacji:
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia – ebook
Bee Wilson
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom,...Data dostępności:
Data publikacji:
Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia – ebook
Jagna Niedzielska
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Anoreksja. Bulimia. Wewnętrzny przymus nadmiernego jedzenia. Otyłość – ebook
Dorota Sawicka
Książka "Anoreksja. Bulimia. Wewnętrzny przymus nadmiernego jedzenia. Otyłość" to ważne i aktualne studium nad chorobami związanymi z zaburzeniami odżywiania. Wnikliwa analiza przyczyn i skutkow anoreksji, bulimii oraz otyłości, pokazuje jak silna może być presja społeczna i jak łatwo można popaść w pułapkę nadmiernego kontrolowania jedzenia lub przejedzenia się. Książka nie tylko edukuje, ale także...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Psychologia nadmiernego jedzenia. Przyczyny - konsekwencje - sposoby zmiany – ebook
Nina Ogińska-Bulik
Książka poświęcona jest psychologii nadmiernego jedzenia. Przedstawia rożne uwarunkowania przejadania się, które sprzyjają˛ powstawaniu nadwagi i otyłości. Koncentruje się przede wszystkim na mechanizmach psychologicznych wyjaśniających, w jaki sposób określone przekonania dotyczące własnej osoby, przeżywane emocje, stres i trudności w radzeniu sobie z nim wpływają na to, że człowiek je, pomimo, że...Data dostępności:
Data publikacji:
Sztuka prostego jedzenia – ebook
Elżbieta Wojnar Emilia Wojnar
Książka adresowana jest do osób, które z powodu dużej ilości obowiązków rezygnują z przygotowania wartościowych posiłków. Opisane w niej proste i smaczne dania na 30 dni są łatwe do przygotowania. Dzięki tym przepisom gotowanie staje się przyjemne. Satysfakcja z gotowania, dobra jakość posiłków, a w efekcie ładna sylwetka pozwolą na wygenerowanie więcej wolnego czasu i zadowolenie z życia.Data dostępności:
Data publikacji:
Wiem, co jem? Psychologia nadmiernego jedzenia i odchudzania się – ebook
Nina Ogińska-Bulik
Dlaczego nie potrafimy oprzeć się pokusie jedzenia, mimo że nie odczuwamy głodu? Jak rozpoznać, kiedy jedzenie staje się szkodliwe i w jaki sposób skutecznie je ograniczyć? Jak osiągnąć sukces w odchudzaniu? Rozwój cywilizacji, a przede wszystkim przemysłu spożywczego i przetwórczego sprawił, że mamy do czynienia z nadprodukcją żywności. Głodowanie jest zjawiskiem rzadkim. Żywność jest ogólnie dostępna,...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyk w garach, czyli z miłości do zdrowego jedzenia i pasji do gotowania – ebook
Anna Mazgaj
E-book „Dietetyk w garach” to ebook, który powstał z ogromnej miłości do zdrowego jedzenia połączonej z pasją do gotowania i fotografii kulinarnej. Jeśli lubisz szybkie, proste, ale niebanalne posiłki to ten e-book jest właśnie dla Ciebie! Co znajdziesz w środku? 55 całorocznych przepisów z łatwo dostępnych składników, w tym: 15 śniadań (8 wytrawnych i 7 słodkich) 5 zup 10 obiadów 10 kolacji...Data dostępności:
Data publikacji:
O Tomaszku, który pojechał na wieś – ebook
E. Markiewicz
Bajeczka edukacyjna dla dzieci (5—9 lat). Tomaszek to niejadek, któremu nic nie smakuje, dodatkowo jest zafascynowany grami. Komputer i telefon są dla niego bardzo ważne. Jeden wyjazd na wieś spowoduje, że zacznie go interesować coś więcej… i zmieni swoje dotychczasowe podejście do jedzenia.Data dostępności:
Data publikacji: