Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kuchnia

Liczba pozycji: 28
  • CENA NEXTO

    Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano – ebook

    Agnieszka Jeż  

    "Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. Kuchnia...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 26,91 zł 29,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,46 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Awangarda między kuchnią a łazienką. Maria Pinińska-Bereś i Jerzy Bereś  – ebook
    CENA NEXTO

    Awangarda między kuchnią a łazienką. Maria Pinińska-Bereś i Jerzy Bereś – ebook

    Bettina Bereś  

    Historie opowiedziane przez Bettinę Bereś są informacjami bezcennymi, bo pochodzą bezpośrednio od córki, która była uczestniczką wielu opisanych wydarzeń. Jej subiektywne spojrzenie pozwala zajrzeć w głąb, poznać szczegóły niewidoczne dla oczu obserwatora zewnętrznego. Oprócz tego niektóre legendy związane z funkcjonowaniem Marii i Jerzego w świecie artystycznym zostają w książce zweryfikowane. Dodatkowo...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 40,50 zł 45,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Beata Szydło – ebook

    Agnieszka Kuchnia - Wołosiewicz   Małgorzata Jurkowska  

    Jednym z wydarzeń, które z całą pewnością zapisze się w historii polskiej polityki, jest dymisja Premier Beaty Szydło, Miała ona miejsce 7 grudnia 2017 roku. Zaskoczyła wielu Polaków, — nie tylko elektorat PiS, ale również pratii opozycyjnych. Burza medialna, jaka się rozpętała, była ogromna. Padały pytania o przyszłość Polski i samej Pani Szydło. W obliczu tych wydarzeń, autorki książki postanowiły...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 6,39 zł 7,10 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,39 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Kill Grill. O, kuchnia! – ebook

    Anthony Michael Bourdain  

    Uczta dla entuzjastów kuchni, dobrego jedzenia i kulinarnych podróży! Myślicie, że wiecie już wszystko o pieprznych sekretach restauracyjnej elity? Jesteście pewni, że znacie całą listę dań, których nigdy nie wzięlibyście do ust? Anthony Bourdain z właściwym sobie wdziękiem szybko udowodni, jak bardzo się mylicie. Wszystko, o czym przeczytaliście do tej pory, to zaledwie preludium kulinarnego grzechu....

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 35,91 zł 39,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Japońskie słodycze – ebook

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 34,58 zł 38,42 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,58 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Tradycje kulinarne Korei – ebook

    Magdalena Tomaszewska-Bolałek  

    Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 34,57 zł 38,41 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,57 zł

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL – ebook

    Monika Milewska  

    Milewska jest eseistką, dramatopisarką, historykiem i antropologiem kultury. Jej książa "Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL" wpisuje się w rozpowszechniony i modny ostatnio nurt literatury popularnonaukowej na temat pozapolitycznej historii Polski Ludowej. Każdy rozdział dotyczy osobnego problemu, jest pewnym „leksykonem” dla osób zainteresowanych popularną wiedzą na temat żywności, jedzenia,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 48,60 zł 54,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,60 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • W kuchni Ogińskich – ebook
    CENA NEXTO

    W kuchni Ogińskich – ebook

    Rimvydas Lauzikas   Liutauras Ceprackas   Jarosław Dumanowski   Arvydas Pacevicius  

    Rok 2015 został ogłoszony prze narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski oraz Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250. rocznicy jego narodzin. Ta książka to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W interesujący sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 20,75 zł 23,05 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,75 zł

    Więcej

    • EPUB
  • CENA NEXTO

    Jakość w gastronomii – ebook

    Marcin Bill  

    Jakość w gastronomii odgrywa istotną rolę. Chcemy zjeść dobrze i smacznie ale mało kto pamięta, że restauracja czy kebab muszą również wdrażać systemy zarządzania jakością, które niewiele mają wspólnego z przygotowaniem jedzenia w domu. To systematyczne, oparte na wiedzy naukowej działania, w wyniku których nasz burger jest nie tylko smaczny i bezpieczny dla naszego podniebienia ale także spełnia wszystkie...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 1,82 zł 2,02 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1,82 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • CENA NEXTO

    Kapłony i szczeżuje – ebook

    Magdalena Kasprzyk-Chevriaux   Jarosław Dumanowski  

    „Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza o przyrodzie, smaku i świecie – dopiero na tej podstawie decydujemy, co jest,...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 34,11 zł 37,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,85 zł

    Więcej

    Ocena: 5 (1 oceniający) Opinie o produkcie
    • EPUB
    • MOBI
Liczba pozycji: 28

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA