kulinarne
Liczba pozycji: 20
Przepisy kulinarne i protokoły na Ratunek dla mózgu według Boskiego Lekarza – ebook
Anthony William
W tej książce Boski Lekarz prezentuje metody medycyny naturalnej na pokonanie ponad 100 chorób neurologicznych. Poznasz prawdę o stanach lękowych, niepokoju, depresji, chronicznym zmęczeniu, chorobie Alzheimera, demencji, ADHD, autyzmie, zaburzeniach obsesyjno-kompulsyjnych, PTSD, chorobie dwubiegunowej, zaburzeniach odżywiania, uzależnieniach, udarach, mgle mózgowej, zmęczeniu i wielu innych objawach...Data dostępności:
Data publikacji:
Blaski i cienie II Rzeczypospolitej – audiobook
Sławomir Koper
Blaski i cienie II Rzeczypospolitej. Sensacje Celebryci Skandale Szalone życie celebrytów II RP. Ówczesne smaki i obyczaje kulinarne. Kolonialne ambicje Polski. Romanse w Zakopanem. Czy Dymsza był zdrajcą? Morskie opowieści spod biało-czerwonej bandery. Na czym polega fenomen Mieczysława Fogga? Tajemniczy kasiarz Szpicbródka. Prawda i legenda o Gdyni oraz Wolnym Mieście Gdańsku. Michał Waszyński...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia węgierska – ebook
O-press
Kulinarna sztuka węgierska należy do bardziej znanych i charakterystycznych w Europie. Świat odkrył kuchnię węgierską w 1878 roku, podczas międzynarodowej wystawy w Paryżu, gdzie budapeszteńscy kucharze zaprezentowali prawdziwe sensacje kulinarne. Na szczególną uwagę w tej kuchni zasługują papryka, cebula i czosnek. Na Węgrzech można znaleźć chyba wszystkie odmiany papryki stosowanej w olbrzymiej ilości...Data dostępności:
Data publikacji:
Herbata. Krótka historia orientalnego naparu – audiobook
Renata Pawlak
Audiobook „Herbata. Krótka historia orientalnego naparu” to trzecia część serii Kulinarne podróże w czasie. Publikacja w niezwykle ciekawy sposób odsłania historię jednego z najbardziej popularnych napojów na świecie. Zastanawiasz się, jak rodziła się kultura spożywania herbacianego naparu? Czy wiesz, ile filiżanek tego napoju wypija się na świecie w ciągu jednego dnia? Może zastanawia Cię skąd wzięło...Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawy ajurwedy dla kobiet – ebook
Emily L. Glaser
Z ajurwedą w stronę zdrowia Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa.Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości. Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym...Data dostępności:
Data publikacji:
Rok 1863. Opowieść o miłości, wojnie i gotowaniu – audiobook
Aleksandra Katarzyna Maludy
Heroizm i miłość można znaleźć tam, gdzie się ich najmniej spodziewamy. Połowa roku 1862. W powietrzu już wisi powstanie, do którego przygotowują się mieszkańcy Drozdowa, Kondrajca oraz innych okolicznych miejscowości. Powstańcy organizują potajemne spotkania, aby omówić plany działania i dodać sobie nawzajem otuchy w tych ciężkich dla kraju czasach. We dworze drozdowskim, pod kierownictwem postawnej...Data dostępności:
Data publikacji:
Wódka. Krótka historia kultowego trunku – audiobook
Przemysław Andrzejewski Renata Pawlak
Niniejszy audiobook jest przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich. To publikacja z dziedziny historii i literatury faktu, ma charakter edukacyjny i nie ma na celu propagowania spożycia alkoholu. Audiobook „Wódka. Krótka historia kultowego trunku” to kolejna część tematycznej serii zatytułowanej „Kulinarne podróże w czasie”. Niniejsza publikacja w interesujący sposób odtwarza dzieje jednego...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowie, energia, lekkość – ebook
Will Bulsiewicz
Jeśli, podobnie jak miliony innych osób, masz problemy trawienne, nadwrażliwość na niektóre pokarmy lub cierpisz na chorobę autoimmunologiczną, poznaj książkę, która oferuje pomoc w usunięciu lub złagodzeniu trapiących cię dolegliwości. Zabierze cię ona w podróż po świecie fascynujących odkryć naukowych, udowodniając, że możesz żyć zdrowiej, a co za tym idzie – szczęśliwiej. Potraktuj naukę jak kompas,...Data dostępności:
Data publikacji:
Patagonia – ebook
Tadeusz Wodzicki
Kolejna książka Tadeusza Wodzickiego zapoznaje polskiego Czytelnika z mało znanym w naszym kraju rejonem świata - ciągnącą się przez Chile i Argentynę - Patagonią. Autor szczegółowo opisuje swoją podróż po tym rejonie Ameryki Południowej. Zabiera nas najpierw do chilijskiej, a potem do argentyńskiej części Patagonii, opisując piękno przyrody, panujące na miejscu zwyczaje kulturowe i kulinarne oraz...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna – ebook
Miller Rogers Emily White
Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy. Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka...Data dostępności:
Data publikacji: