kulinarne
Liczba pozycji: 9
Przepisy kulinarne i protokoły na Ratunek dla mózgu według Boskiego Lekarza – ebook
Anthony William
W tej książce Boski Lekarz prezentuje metody medycyny naturalnej na pokonanie ponad 100 chorób neurologicznych. Poznasz prawdę o stanach lękowych, niepokoju, depresji, chronicznym zmęczeniu, chorobie Alzheimera, demencji, ADHD, autyzmie, zaburzeniach obsesyjno-kompulsyjnych, PTSD, chorobie dwubiegunowej, zaburzeniach odżywiania, uzależnieniach, udarach, mgle mózgowej, zmęczeniu i wielu innych objawach...Data dostępności:
Data publikacji:
Żyj Długo – e-wydanie – 1/2024
„Żyj Długo” to ukazujący się nieprzerwanie od niemal dwóch dekad kolorowy magazyn propagujący zdrowy tryb życia, właściwe żywienie, a przede wszystkim wykorzystanie ziół w profilaktyce zdrowotnej i leczeniu wielu schorzeń. Na łamach kwartalnika wybitni znawcy i zwolennicy naturalnych metod leczenia dzielą się z Czytelnikami swoim wieloletnim doświadczeniem. Lekarze różnych specjalizacji...Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawy ajurwedy dla kobiet – ebook
Emily L. Glaser
Z ajurwedą w stronę zdrowia Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa.Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości. Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowie, energia, lekkość – ebook
Will Bulsiewicz
Jeśli, podobnie jak miliony innych osób, masz problemy trawienne, nadwrażliwość na niektóre pokarmy lub cierpisz na chorobę autoimmunologiczną, poznaj książkę, która oferuje pomoc w usunięciu lub złagodzeniu trapiących cię dolegliwości. Zabierze cię ona w podróż po świecie fascynujących odkryć naukowych, udowodniając, że możesz żyć zdrowiej, a co za tym idzie – szczęśliwiej. Potraktuj naukę jak kompas,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna – ebook
Miller Rogers Emily White
Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy. Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka...Data dostępności:
Data publikacji:
Prowincja pełna szeptów – ebook
Katarzyna Enerlich
Wiadomość z Syberii spada na Ludmiłę jak przysłowiowy grom z jasnego nieba. Czy znajdzie siły, by wrócić do normalnego życia? Przecież tak wielu ludzi ją potrzebuje. W książce spotkamy prawdziwe szeptuchy, które zamieszkują rubieże naszego świata. Mazury, Podlasie czy daleka Syberia - w tych i innych miejscach zawsze żyły tajemnicze kobiety, które swoimi szeptami pomagały innym stawać się lepszymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Słodkie życie na deficycie – ebook
Ilona Ciciała
Dieta bez słodkości wydaje Ci się niemożliwa? Oto ebook, w którym znajdziesz przepisy, które pozwolą cieszyć się deserami bez wyrzutów sumienia! Zgromadziłam tutaj 13 moich przepisów, dzięki którym ja sama pokonałam problem poddawania się na diecie! Teraz i Ty możesz osiągnąć wymarzoną sylwetkę bez poczucia braku słodkości w Twojej diecie :) Pożegnaj kilogramy bez wyrzeczeń i efektu jojo! Co znajdziesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta ketogeniczna. Książka kucharska. 140 przepisów – ebook
Leanne Vogel
Książka kucharska z 140 niskowęglowodanowymi, wysokotłuszczowymi przepisami opracowanymi, aby dostosować dietę ketogeniczną do indywidualnych potrzeb każdego człowieka. Leanne Vogel w najnowszej książce uczy jak przygotować smaczne potrawy z produktów, które mamy w kuchni, wprowadzać nowe składniki i pokazuje, jak sprawić, by dieta keto działała w sposób prosty i łatwy!W książce znajdziesz m.in.: ...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa – ebook
Michelle Berriedale-Johnson
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą...Data dostępności:
Data publikacji: