menu
Liczba pozycji: 31
Menu kryzysowe – ebook
Paweł Płaczek
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: „Przydałoby się wprowadzić jakieś oszczędności?”. Ta książka pomoże wam gotować smacznie, ale i tanio. Poznajcie 120 przepisów,...Data dostępności:
Data publikacji:
Menu świata – ebook
Jacek Pałkiewicz
Kto nie jadł z patelni sąsiada, niewiele o nim wie. Docierając do niezliczonych miejsc, osad, wiosek, przysiółków, metropolii, miałem okazję – ale przecież i konieczność –obcować z wieloma niezwykłymi potrawami. Nieraz przyszło mi łamać żywieniowe tabu wszczepione nam przez europejską kulturę. To się je, tamtego nigdy w życiu, to wspaniałe, tamto obrzydliwe. Iluż ludzi robi takie uwagi, przyjmując...Data dostępności:
Data publikacji:
Tak to się robi w polityce – ebook
Michał Majewski
Kłamstwo, kolesiostwo, wycinanie przeciwników, nielojalność, ustawianie przetargów, nepotyzm, podkładanie świń, prowokacje, wykorzystywanie służb w rozgrywkach politycznych, brudne pieniądze – to tylko niektóre hasła z menu politycznej kuchni. Jeden z najlepszych dziennikarzy śledczych na podstawie własnych, wieloletnich doświadczeń pokazuje cały brud polskiej polityki.Data dostępności:
Data publikacji:
365 obiadów – ebook
Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Poradnik kulinarny autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, królowej kucharek polskich. Prawdziwa gratka dla wszystkich, dla których gotowanie stało się pasją. „365 obiadów” to najsłynniejsza polska książka kucharska. Przeznaczona jest zarówno dla wprawnych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki. Zawiera przepisy, z których skorzystają nie tylko miłośnicy tradycyjnej kuchni,...Data dostępności:
Data publikacji:
Miłość o smaku cannoli – ebook
Jennifer Probst
Romans z włoską kuchnią w tle. Miranda nawet nie pomyślała o tym, że może jeszcze kiedyś spotkać Gavina Luciano. Po tym jak trzy lata temu zniknął, w samym środku ich gorącego romansu, Miranda jest gotowa wystawić mu słony rachunek... Zemsta jest najlepszym daniem w miłosnym menu Mirandy.Data dostępności:
Data publikacji:
LUST: Wpływowa para - opowiadanie erotyczne – audiobook
Beatrice Nielsen
Anna jest zaintrygowana nowymi rodzicami w przedszkolu córki – mężczyzna jest architektem, a kobieta projektantką mody. Gdy para zaprasza Annę i jej męża, Davida, na kolację do swojej luksusowej willi, nie ma możliwości, żeby odmówili. Wkrótce się okaże, że w menu znajdzie się coś więcej, niż jedzenie... Opowiadanie wydano we współpracy ze szwedzką producentką filmową, Eriką Lust. Jej celem jest pokazanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawy ajurwedy dla kobiet – ebook
Emily L. Glaser
Z ajurwedą w stronę zdrowia Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa.Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości. Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym...Data dostępności:
Data publikacji:
Święta, święta i po świętach – ebook
Paweł Płaczek
Czy nadchodzące święta Bożego Narodzenia budzą w Was nie tylko ciepłe uczucia, ale też ataki paniki, że znów trzeba będzie spędzić niezliczoną liczbę godzin przy kuchni i załamywać się, że połowa potraw nie wychodzi? Czy takie uczucia budzą się w Was przed każdą uroczystością, na którą zapraszacie do siebie gości? Ta książka pomoże Wam przetrwać i nie zwariować. Poznajcie 100 przepisów, które przydadzą...Data dostępności:
Data publikacji:
Dzieje łakomstwa i obżarstwa – ebook
Adriann Stawska-Ostaszewska
Zbiór felietonów o europejskiej kulturze kulinarnej od menu jaskiniowców, przez rarytasy baru mlecznego, po bufet osobliwości. Ze znajomością rzeczy, swadą i dowcipem opowiada o jadłospisie z okresu paleolitu, kuchni mieszkańców kręgu polarnego, smakach starożytnych Greków i Rzymian czy kulinarnych rytuałach prasłowiańskich. Prowadzi slalomem przez kamienie milowe historii gastronomii, przedstawiając...Data dostępności:
Data publikacji:
Przy stole z tyranem – ebook
Christian Roudaut
Powiedz mi, co jesz, a powiem ci, jakim jesteś dyktatorem Na talerzu tyrana, między kawiorem a pasztetową, kryją się jego pragnienia, motywacje, obsesje, lęki i kompleksy zakorzenione jeszcze w dzieciństwie. Kryje się jego prawdziwe Ja. Od fanatycznego wegetarianizmu Hitlera, który dyktator tłumaczył wstrętem, jaki wzbudzały w nim rzeźnie, po napawające grozą kolacje na Kremlu, z których można było...Data dostępności:
Data publikacji: