nadaja
Liczba pozycji: 2
Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Przetwory – ebook
Joanna Baranowska
Książka zawiera wybrane i przystępnie opracowane przepisy Lucyny Ćwierczakiewiczowej, słynnej XIX-wiecznej autorki poradników kulinarnych. Konfitury, soki, kompoty, marynaty i kiszonki przygotowywane według jej wskazówek doskonale nadają się do wykorzystania we współczesnej kuchni.Data dostępności:
Data publikacji:
Kalejdoskop 12/2022 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
PRZESTRZEŃ DLA TEATRU Teatr alternatywny nie ma już ambicji zmieniania świata. Przestał być źródłem poczucia misji – uczestnictwa w ważkim procesie objawiania prawdy. Wciąż są jednak ludzie, którzy chcą robić teatr. Choć ich motywacje może nie są „wielkie”, w dzisiejszych czasach nadają istotny sens pracy na scenie. Oczywiście mogą być różne, ale w rzeczywistości utkanej z pozornych relacji, pustych...Data dostępności:
Data publikacji: