naszej
Liczba pozycji: 10
Kuchnia Neli – ebook
Adrian Rykowski
Książka ma charakter charytatywny. Cały uzyskany dochód będzie przeznaczony na leczenie i rehabilitację naszej 3-letniej córeczki chorej na rzadką chorobę genetyczną (Zespół Grouchy’ego). Pomóż i baw się rodzinnym gotowaniem razem z nami i Nelą.Data dostępności:
Data publikacji:
Rośliny ogrodowe – ebook
Joanna Mikołajczyk
Książka prezentuje rośliny, którymi można ozdabiać ogrody w naszej szerokości geograficznej. Przedstawione gatunki zostały podzielone na klika grup, m.in.: rośliny płożące i okrywowe; pnącza; rośliny wodne; żywopłoty; krzewy. Charakterystyka każdej rośliny została opatrzona fotografią, dla łatwej identyfikacji.Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta #bez cukru – ebook
Agnieszka Ślusarska-Staniszewska
Czym tak naprawdę jest cukier i jak wpływa na nasz organizm? Dlaczego wszędzie jest go tak dużo i co możemy zrobić, żeby go unikać albo wręcz wyeliminować z naszej diety? Odpowiedzią na te i inne, równie ważne pytania jest DIETA # bez cukru. Książka zachęca do świadomego kształtowania jedzeniowych przyzwyczajeń, podpowiadając, jak z cukru zrezygnować lub czym go zastąpić.Data dostępności:
Data publikacji:
Atlas rzadkich ptaków Europy – ebook
Jacek Twardowski
Ptaki w przyrodzie odgrywają bardzo ważną rolę. Ich obecność jest konieczna dla prawidłowego funkcjonowania ekosystemów oraz utrzymywania równowagi ekologicznej. Stanowią też o pięknie natury – dzięki nim doznajemy pozytywnych wrażeń w obcowaniu z przyrodą. Dlatego tak ważna jest dbałość o ich ochronę. Atlas rzadkich ptaków Europy zawiera przegląd gatunków uznanych za zagrożone na naszym kontynencie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Rany emocjonalne – ebook
Bernardo Stamateas
Wszyscy mamy za sobą trudne chwile – rozstanie, chorobę, śmierć kogoś z bliskich, byliśmy nękani, wykorzystywani czy poniżani. Bywa, że w konsekwencji zmagamy się z atakami paniki, cierpimy na fobie, trawi nas zazdrość albo przepełnia chroniczny smutek. Nie możemy zmienić przeszłości, ale możemy ją przekształcić w cenne doświadczenie dla naszej teraźniejszości. • Dlaczego zawsze czuję się gorszy? ...Data dostępności:
Data publikacji:
Japońskie słodycze – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz pysznie sezonowo – ebook
Anna Zyśk
Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze, lecz przede wszystkim najpyszniejsze i pełne wartości odżywczych. Nie masz pomysłu, co z nich ugotować? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu na Instagramie @jedz.pysznie, przedstawia prawie 120 przepisów na dania, które...Data dostępności:
Data publikacji:
Twoja mapa odporności – ebook
Beata Abramczyk
Dzisiaj naukowcy i lekarze podkreślają, że dzięki naszej dobrze działającej odporności, radzimy sobie lepiej z tak nieprzewidywalnymi wrogami, jakimi są wirusy, bakterie, pasożyty. Musimy jednak wiedzieć, że zagraża nam całe spektrum niedomagań trawiących nasze ciała, umysły i dusze. Co możemy z tym zrobić? Jak się przed tym bronić? Twoja mapa odporności opisuje wszystkie najważniejsze przestrzenie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Polskie jabłka – ebook
Jan Szmyd
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: