ostre
Liczba pozycji: 2
Kuchnia indyjska – ebook
O-press
Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić...Data dostępności:
Data publikacji:
Droga do Sieny – ebook
Marek Zagańczyk
O książce: „Szkice Zagańczyka traktują o lekturach i podróżach, czyli łączą w istocie opis dwóch podróży - podróży myślowej i podróży rzeczywistej. Są to medytacje nad kulturą i życiem, a zatem nad tym, co jest istotą naszego bytu, trwamy bowiem w naturze i kulturze. W naturze, która jest żywiołem, i w kulturze, która ten żywioł ujarzmia, powściąga, czyni go domem naszego istnienia”. Paweł Hertz Fragment: „Przyjechałem...Data dostępności:
Data publikacji: