otyłość
Liczba pozycji: 6
Otyłość. Choroby psychosomatyczne. Zagubiony Klucz do zdrowia i długowieczności – audiobook
Renata Zarzycka
Książka stanowi zaproszenie do podjęcia wyzwania dotyczącego uświadomienia sobie pewnych podstawowych zasad prowadzących do zdrowia. Zachęca do podjęcia decyzji aktywnego uczestnictwa w transformacji, jaka czeka na Czytelnika po zapoznaniu się z jej treścią. Potrzebne będzie tylko systematyczne wdrażanie zdobytej wiedzy w życie tak, aby zastosować nowe nawyki żywieniowe, aby działać i od razu osiągać...Data dostępności:
Data publikacji:
My, skrajnie otyli – ebook
Magdalena Gajda
Pierwszy reportaż o Polakach chorych na otyłość skrajnie olbrzymią. Teresa leży na szpitalnym SOR-ze od trzech dni. Cały czas na wózku transportowym, a dokładnie przywiązana do niego pasami. Szpital ma tylko łóżka o nośności do 120 kg, a kobieta waży o wiele więcej. Teresa jest cały czas naga, okryta jedynie cienkim, kusym prześcieradłem. W jej plecy wbija się deska ratownicza, którą ekipa karetki...Data dostępności:
Data publikacji:
Candida. Nie daj się zjeść grzybom – audiobook
Andrzej Janus
Bestsellerowy poradnik „Candida. Nie daj się zjeść grzybom” w przystępny sposób wyjaśnia genezę choroby, czynniki sprzyjające jej rozwojowi, charakterystyczne objawy i metody leczenia. Drożdżaki Candida to pozornie nieszkodliwe mikroorganizmy obecne we florze bakteryjnej jelit każdego człowieka. Gdy jednak stworzy im się dogodne warunki rozwoju będące skutkiem niewłaściwego odżywiania,...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedzenie emocjonalne i inne podjadania. Jak poprawić swoje relacje z jedzeniem – audiobook
Joanna Derda Marta Pawłowska
O jedzeniu emocjonalnym. Jedzenie to konieczność ― bez energii, którą nam daje, nie przeżyjemy. Jest jednak czymś znacznie ważniejszym niż tylko naturalnym sposobem na dostarczenie sobie paliwa. Z jedzenia czerpiemy przyjemność, celebrujemy je i potrafimy się nim delektować. Niestety, bywa ono także niebezpieczne ― usidleni przez marketing, ale też przez własne, utrwalane latami złe nawyki żywieniowe,...Data dostępności:
Data publikacji:
Chorzy ze stresu – audiobook
Ewa Kempisty-Jeznach
Umysł i ciało pozostają w absolutnej symbiozie. Upraszczając - jeśli masz zdrowy umysł, to i twoje ciało ma się dobrze. I odwrotnie - kiedy ciało zdrowe, to i umysł jest w dobrej kondycji. Jednak są ludzie, u których opisana zależność nie występuje. Każdy z nas tylko do pewnego momentu zachowuje kontrolę nad swoim ciałem i psychiką, a stres, którego doświadcza człowiek współczesny, sprawia, że...Data dostępności:
Data publikacji: