otyłość
Liczba pozycji: 11
Walka ze Skutkami: Otyłość a Twoje Zdrowie – ebook
Elisabeth Coleger
Książka oferuje kompleksowe podejście do poprawy zdrowia i samopoczucia. Czytelnik znajdzie w niej praktyczne wskazówki dotyczące eliminowania niezdrowych nawyków i zastępowania ich lepszymi alternatywami. Przedstawia również metody śledzenia postępów w odchudzaniu i dostosowywaniu strategii w razie potrzeby. Książka opisuje konsekwencje nadmiernego przyrostu wagi oraz proponuje skuteczne sposoby zapobiegania...Data dostępności:
Data publikacji:
My, skrajnie otyli – ebook
Magdalena Gajda
Pierwszy reportaż o Polakach chorych na otyłość skrajnie olbrzymią. Teresa leży na szpitalnym SOR-ze od trzech dni. Cały czas na wózku transportowym, a dokładnie przywiązana do niego pasami. Szpital ma tylko łóżka o nośności do 120 kg, a kobieta waży o wiele więcej. Teresa jest cały czas naga, okryta jedynie cienkim, kusym prześcieradłem. W jej plecy wbija się deska ratownicza, którą ekipa karetki...Data dostępności:
Data publikacji:
Terapia Gersona w cukrzycy – ebook
Charlotte Gerson
Cukrzyca typu 2 (inaczej: cukrzyca wieku dojrzałego) to jedno z najpowszechniejszych współczesnych schorzeń. Ilu z nas cierpi na nadciśnienie, otyłość, ma zbyt wysoki poziom cholesterolu i cukru, a lekarze bezradnie rozkładają ręce? A przecież jest prosty sposób na to, aby odzyskać zdrowie! Terapia Gersona to metoda żywieniowa od niemal stu lat stosowana w leczeniu chorób uważanych za nieuleczalne....Data dostępności:
Data publikacji:
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne – ebook
Florian Uberall Andrea Uberall
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone...Data dostępności:
Data publikacji:
Candida. Nie daj się zjeść grzybom – audiobook
Andrzej Janus
Bestsellerowy poradnik „Candida. Nie daj się zjeść grzybom” w przystępny sposób wyjaśnia genezę choroby, czynniki sprzyjające jej rozwojowi, charakterystyczne objawy i metody leczenia. Drożdżaki Candida to pozornie nieszkodliwe mikroorganizmy obecne we florze bakteryjnej jelit każdego człowieka. Gdy jednak stworzy im się dogodne warunki rozwoju będące skutkiem niewłaściwego odżywiania,...Data dostępności:
Data publikacji:
Które diety naprawdę działają. Prawdziwe historie, wnioski, opinie, porady... – ebook
Marcin Black Natasha Newidea
"Jeśli masz dość zastanawiania się, które diety naprawdę działają i skutecznie redukują nadwagę (w tym likwidują otyłość), sięgnij po realne doświadczenia tysięcy „dietujących” osób, które powiedzą Ci jakie sposoby na odchudzanie i które programy dietetyczne w końcu okazały się dla nich skuteczne (lub wręcz przeciwnie!). W publikacji opisano wnioski i opinie w odniesieniu do 40. diet...Data dostępności:
Data publikacji:
Waga z głowy – ebook
Katarzyna Kucewicz
Bez bodyshamingu, bez nierealistycznych porad, ze szczyptą czułej dyscypliny. Prawdopodobnie znasz wiele historii osób, które zrzuciły wagę. Może więc pomyślisz: Po co mam czytać kolejną historię o odchudzaniu? To nie jest książka o dietach cud ani szybkich sposobach na schudnięcie. To książka o emocjonalnej przemianie i głębokiej pracy wewnętrznej nad zmianą myślenia o sobie i relacji z jedzeniem. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Zrozumieć insulinooporność – ebook
dr n. m. Maciej Jędrzejowski
Odczuwasz zmęczenie, brak energii, nadmierną senność? Przybierasz na wadze pomimo ograniczania kalorii? Być może cierpisz z powodu insulinooporności, czyli obniżonej wrażliwości organizmu na działanie insuliny. To zaburzenie - nieleczone - może doprowadzić do rozwoju poważnych chorób, takich jak zespół metaboliczny, otyłość, stłuszczenie wątroby, nadciśnienie tętnicze i cukrzyca typu 2. Insulinooporność...Data dostępności:
Data publikacji:
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia – ebook
Bee Wilson
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom,...Data dostępności:
Data publikacji:
Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu – ebook
Nicola Temple
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające,...Data dostępności:
Data publikacji: