pani
Liczba pozycji: 11
Dziennik perfekcyjnej pani domu 2015. Ponad 1000 porad na każdą okazję – ebook
Weronika Łęcka
Uniwersalny poradnik dla kobiet – zbudowany na bazie kalendarium na rok 2015 – pozwoli zaplanować prace domowe, których nasilenie związane jest z daną porą roku. Zawiera ok. 1000 porad tematycznie nawiązujących do konkretnych miesięcy. Czytelniczki znajdą tu informacje o tym, jak powinna być prowadzona zdrowa, smaczna i ekonomiczna kuchnia, jak przygotowuje się zapasy na zimę, jak prostymi i dostępnymi...Data dostępności:
Data publikacji:
365 obiadów – ebook
Marta Krawczyk
Obmyślanie codziennego menu to z pewnością utrapienie niejednej pani domu. Prezentowana książka to 365 zestawów obiadowych, które rozwiążą problem monotonnego jadłospisu. Potrawy zostały podzielone na zestawy dobrane ze względu na pory roku – tak, by móc wykorzystać wszelkie dobra, którymi darzy nas natura. Dzięki prezentowanym przepisom na zupy, dania mięsne, wegetariańskie i desery całoroczne menu...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki i likiery – ebook
Pani Elżbieta
Babki i prababki nasze, rozporządzając liczną służbą i obszernymi piwnicami, miały różne sekrety przyrządzania wybornych domowych wódek, nalewek i likierów. Owe sekrety i przepisy przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie, nieraz zazdrośnie strzeżone i przekazywane dopiero w testamencie jakiejś ukochanej wnuczce, lub siostrzenicy. Wiem, na przykład, o pewnym przepisie krupniku litewskiego, który...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak zmobilizować się do aktywności. Przewodnik motywacyjny w wersji praktycznej – ebook
Ola Żelazo
Ta książka spowoduje, że zechcesz w końcu przejść do działania i zacząć się ruszać. A jeśli już ćwiczysz, zyskasz jeszcze więcej zapału, by to kontynuować. Ten pierwszy na rynku poradnik motywacyjny w wersji praktycznej jest przeznaczony zarówno dla tych, którzy pracują nad sobą i wiedzą, ile korzyści przynoszą regularne treningi, jak i dla tych, którzy chcą coś zmienić, a nigdy dotąd nie mieli nic...Data dostępności:
Data publikacji:
Łzy Maryi. La Salette. Numer Specjalny – e-wydanie – 1/2023
„Łzy Maryi” to numer specjalny, który ukazuje się co roku. Piszemy w nim o tym, co można odkryć w przesłaniu Matki Bożej z 1846 roku. I mimo tego, że o La Salette tyle już napisano, wciąż wydajemy go z poczuciem, że wciąż jest to tylko jakaś cząstka tego, co rozumiemy z orędzia Pięknej Pani, okruchy. Ona u tych, z którymi się spotyka, nie przestaje kształtować nowego wzroku, nowego rozumienia...Data dostępności:
Data publikacji:
Hormony – ebook
Magdalena Nicotra
Dopiero jako lekarz zajmujący się medycyną naturalną i etiolog zrozumiałem, jak ważną rolę w regulowaniu procesów zachodzących w organizmie odgrywają hormony, w szczególności hormony płciowe oraz te produkowane przez tarczycę i nadnercza. Przekonałem się także, że terapia z bioidentycznymi hormonami w wielu przypadkach może być prawdziwym błogosławieństwem. Sprawiło to, że przed pięciu laty zacząłem...Data dostępności:
Data publikacji:
100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Jaja są nietylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych - są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materjałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennem pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji:
Ziarno – ebook
Dominika Wójciak
"kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne...Data dostępności:
Data publikacji: