podania
Liczba pozycji: 3
Ciasta. Encyklopedia – ebook
Marta Szydłowska
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już na pewno nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych, najwyższej jakości składników. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by zaskoczyć bliskich wspaniałymi drożdżówkami, szarlotkami, zdobnymi struclami, a nawet wymyślnymi tortami. Książka Ciasta. Encyklopedia zawiera...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
Myśl polityczna Reformacji i Kontrreformacji. Rewolucja protestancka. Tom 1 – ebook
Adam Wielomski
Tę książkę powinno się czytać jako ciąg dalszy Teokracji papieskiej 1073-1378. Razem z tym dziełem tworzy swoistą summę poświęconą polityce i władzy. Pokazuje, jak zmieniały się treści wypełniające te pojęcia, jak ewoluowało ich rozumienie. Czytelnik z łatwością odczyta kierunek tych zmian niezwykle szczegółowo i w interesujący sposób opisanych przez prof. Wielomskiego. Tym bardziej że Teokracja papieska...Data dostępności:
Data publikacji: