polska
Liczba pozycji: 141
Puls Biznesu – wydanie darmowe
„ Puls Biznesu ” to jedyny dziennik w Polsce poświęcony wyłącznie tematyce gospodarczej. Informuje o bieżących wydarzeniach z punktu widzenia polskich przedsiębiorców, pomagając menadżerom i właścicielom firm w codziennym prowadzeniu biznesu. Prognozuje i analizuje, w jaki sposób wydarzenia z dziś wpłyną na świat biznesu jutro, a wszystko w zwięzłej i przejrzystej formie. Darmowy num...Data dostępności:
Data publikacji:
Dobry sen maluszka – ebook
Monika Huntjens
Dobry sen maluszka. Jak nauczyć dziecko spać . Poradnik dla niewyspanych rodziców. to obowiązkowa lektura dla wszystkich rodziców, którzy uważają, że jest wspaniale, kiedy zdarzy się noc z trzema pobudkami zamiast sześciu. Dziecko nie rodzi się z umiejętnością samodzielnego zasypiania. Musi się jej nauczyć, podobnie jak chodzenia i mówienia. Jednym maluchom przychodzi to łatwiej, innym trudniej....Data dostępności:
Data publikacji:
Polska przydrożna – ebook
Piotr Marecki
Początek piekielnie gorącego lata 2019. 15 dni spędzonych w drodze, 4872 kilometry na liczniku. Setki miasteczek, wsi, wiosek i przysiółków. Drogi, ale częściej bezdroża. Wykładowca UJ i bywalec literackich knajp pewnego dnia znika z Krakowa. Omijając duże miasta, zabytki, kościoły, muzea, jedzie przez krainy kebabów, pizzerii i nieczynnych barów. Przemierza Polskę powiatową, gubiąc się na leśnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Polska, ale jaka? – ebook
Włodzimierz Dajcz
Zbiór felietonów z pogranicza polityki, ekonomii i popkultury. Analiza sytuacji w Polsce w świetle aktualnych wydarzeń na krajowej arenie.Data dostępności:
Data publikacji:
Polska kuchnia koszerna – ebook
Wolff Rebeka
Rebeka Wolff, Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce: O urządzeniu koszernego gospodarstwa. O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta. O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach). O koszerowaniu mięsa i drobiu. O obchodzeniu się z wszelkiem mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem. O...Data dostępności:
Data publikacji:
Polska Kazimierza Nowaka – ebook
Jacek Y. Łuczak
Pierwsza biografia podróżnika! Polska Kazimierza Nowaka. Przewodnik rowerzysty – pierwsza biografia podróżnika, skupiona na tej części jego życia, jaką spędził w Polsce w jej międzywojennych granicach. Źródłem prezentowanych w książce informacji są przede wszystkim bardzo liczne pamiątki skrupulatnie przechowane przez 70 lat przez jego rodzinę, udostępnione Wydawnictwu, a nawet relacje osób,...Data dostępności:
Data publikacji:
Orle gniazdo Polska – ebook
Krzysztof Jan Derda-Guizot
Książka historyczno-przygodowa, oparta o fakty historyczne, opisuje przygody naszego Godła Narodowego od roku 1000 aż do 2017 w zabawnej i chwilami tragicznej historii narodowejData dostępności:
Data publikacji:
Olive Edycja Polska – e-wydanie – 3/2016
„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi...Data dostępności:
Data publikacji:
Digital Camera Polska Wydanie Specjalne – eprasa – 2/2016
Data dostępności:
Data publikacji:
Gardeners' World Edycja Polska Wydanie Specjalne – eprasa – 1/2015
Data dostępności:
Data publikacji: