polskie
Liczba pozycji: 9
Polskie jabłka – ebook
Jan Szmyd
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Wzorce Tom II: Sun Zi i jego Sztuka wojny – ebook
Piotr Plebaniak Jerzy Bralczyk Tomasz Witkowski Naval Naval Andrzej Kruczyński Radosław Sikora
W najgłębszym sensie wojna to konfrontacja dwóch ludzkich woli Dlatego zawarty w tej książce przekład traktatu Sztuka wojny, bezpośrednio z języka chińskiego, jest tylko punktem wyjścia, jedną z wielu wizji wojny. Ten tom, zredagowany przez Piotra Plebaniaka, jest studium praktyki i filozofii konfliktów, który wzbogacili swoimi wypowiedziami ponad dwudziestu ekspertów, m.in. dr Tomasz Witkowski,...Data dostępności:
Data publikacji:
Zioła polskie. Wykorzystanie lecznicze, kosmetyczne, kulinarne, domowe – ebook
Monika Gajewska-Okonek
Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom czy dezynfekować czyszczone powierzchnie. Możemy z nich stworzyć niecodzienne kiszonki, środki czystości i kosmetyki. Zdziwicie się, ile dobrego oferują nam zioła, które są tak blisko nas.Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe i pełne energii dziecko – ebook
Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyczka i mama dwójki dzieci - radzi jak zadbać o to, żeby twoje dziecko było szczupłe i zdrowe. Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie - źle się odżywają, mało się ruszają. Już co piąte polskie dziecko ma nadwagę lub otyłość. To bagaż na całe życie. To nie tylko nadmierna ilość tkanki tłuszczowej i większe obwody. To przede wszystkim zmieniony skład ciała, który...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
Bądź dla siebie dobry – ebook
Cherry Hartman
Światowy bestseller, który odmienił życie milionów ludzi na całym świecie! Bądź dla siebie dobry to podróż w stronę spełnienia, spokoju i cudu życia. Zamieszkujące książkę charakterne i mądre elfy zabiorą Cię w podróż, podczas której nauczysz się, jak odnaleźć spokój ducha. Zwięzłe teksty psycholog Cherry Hartman, wspaniale zilustrowane przez R.W. Alleya, tworzą całość pełną humoru, wdzięku, ale...Data dostępności:
Data publikacji:
Mieć czy być – ebook
Erich Fromm
Erich Fromm (1900–1980) jest uważany za jednego z najwybitniejszych i najwszechstronniejszych myślicieli XX wieku. W swoich pracach poruszał ważkie problemy filozoficzne i społeczne współczesnej cywilizacji, dotkniętej doświadczeniem drugiej wojny światowej. Do jego najgłośniejszych prac należy . Anatomia ludzkiej destrukcyjności , Kryzys psychoanalizy , O sztuce miłości – REBIS opublikował ich polskie...Data dostępności:
Data publikacji:
W pułapce myśli. Jak skutecznie poradzić sobie z depresją, stresem i lękiem – ebook
Steven Hayes Spencer Smith
Polskie wydanie światowego bestsellera literatury psychologicznej! Jedna z najlepszych książek samopomocowych ostatnich lat nareszcie ukazuje się w Polsce. Co czyni ją tak wyjątkową? Stanowi ona doskonałe połączenie wyników najnowszych badań z niezwykle skutecznymi i praktycznymi poradami do wykorzystania od zaraz. Pełen wiedzy i humoru tekst został napisany niezwykle przystępnym językiem, pozbawionym...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: