polskie
Liczba pozycji: 9
Zioła polskie. Wykorzystanie lecznicze, kosmetyczne, kulinarne, domowe – ebook
Monika Gajewska-Okonek
Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom czy dezynfekować czyszczone powierzchnie. Możemy z nich stworzyć niecodzienne kiszonki, środki czystości i kosmetyki. Zdziwicie się, ile dobrego oferują nam zioła, które są tak blisko nas.Data dostępności:
Data publikacji:
Polskie jabłka – ebook
Jan Szmyd
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe i pełne energii dziecko – ebook
Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyczka i mama dwójki dzieci - radzi jak zadbać o to, żeby twoje dziecko było szczupłe i zdrowe. Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie - źle się odżywają, mało się ruszają. Już co piąte polskie dziecko ma nadwagę lub otyłość. To bagaż na całe życie. To nie tylko nadmierna ilość tkanki tłuszczowej i większe obwody. To przede wszystkim zmieniony skład ciała, który...Data dostępności:
Data publikacji:
Czarna jaskółka – audiobook
Liliana Więcek
Czwarty tom bestsellerowej serii mafijnej z zadziornymi góralkami! Monika Pociasková to góralka żyjąca pragnieniem zemsty. Zrobi wszystko, żeby poczuć jej słodki smak. Przed laty spotkało ją coś bardzo złego, a ten, który ponosi winę za jej krzywdę, z pewnością za to zapłaci. Na jej drodze staje mafioso Jack Adams. To wyjątkowo groźny mężczyzna. Monika bezceremonialnie wyrzuca go ze swojego hotelu,...Data dostępności:
Data publikacji:
Matka roku – audiobook
Gabriela Gargaś
Najnowsza powieść autorki książek uwielbianych przez polskie czytelniczki! Tatiana ma trzydzieści dziewięć lat. No dobra, prawie czterdzieści, do czego niechętnie się przyznaje. Stara się być najlepszą matką i żoną, ale wiadomo… chcieć, a móc to jednak wielka różnica. Życie – jak to życie – czasami potrafi spuścić łomot i najbardziej cierpliwą osobę wyprowadzić z równowagi. A Tatiana czasem tę cierpliwość...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
W blasku – audiobook
Praca zbiorowa
Romans, kamery... skandal! Aktor, piosenkarz a może reżyser? Osiem różnych historii, które swoją pikanterią przyprawią nie tylko o zawrót głowy. Posłuchaj, jak wygląda dzień przystojnych i niekoniecznie grzecznych mężczyzn. Każdy z nich jest inny, a mimo to, każdy lubi sławę. Czy i tym razem stanie się ona zgubna? Może teraz to miłość zawróci im w głowie? Polskie, topowe autorki napisały opowiadania,...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawo mafii. Pierwsza polska antologia mafijna – audiobook
Opracowanie zbiorowe
Witaj w świecie, którym rządzą wielkie pieniądze, brutalne reguły i gorące uczucia! Gdy popularne polskie autorki z grupy literackiej Euforia spotkają się razem w kawiarni, a naprzeciw nich usiądzie wysoki, dobrze zbudowany mężczyzna o włoskim typie urody... W perfekcyjnie skrojonym garniturze, koszuli bez krawata i z kilkudniowym zarostem na twarzy... Gdy mężczyzna ten spojrzy na nie władczo pięknymi...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: