powoduje
Liczba pozycji: 9
Dieta #bez alergii – ebook
Małgorzata Górnikowska
Urozmaicona dieta jest ważna dla każdego, szczególnie dla alergika. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów z diety powoduje, że z braku pomysłu sięgamy ciągle po to samo i popadamy we własną pułapkę, uczulając się na te produkty, które do tej pory mogliśmy jeść bez ograniczeń. Im częściej spożywamy określony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz organizm zacznie się przed nim bronić....Data dostępności:
Data publikacji:
Tele Tydzień – e-wydanie – 22/2024
Najchętniej kupowany i najczęściej czytany tytuł prasowy w Polsce. „Tele Tydzień” to ekspert w dziedzinie telewizji. Magazyn skierowany do szerokiej grupy kobiet i mężczyzn łączy w sobie cechy pisma rozrywkowego, poradniczego oraz przewodnika po świecie telewizji i platform streamingowych. Prezentuje szerokie spektrum tematów dotyczących telewizyjnych produkcji i gwiazd, a także relacje...Data dostępności:
Data publikacji:
To i owo TV – e-wydanie – 22/2024
„To & Owo TV” to magazyn telewizyjny z najbogatszą ofertą - prezentuje programy aż 112 stacji telewizyjnych! Część magazynowa zawiera wywiady z polskimi gwiazdami kina i telewizji, a także rekomendacje najlepszych pozycji programowych polecanych przez redakcję - filmów, programów rozrywkowych, seriali, najciekawszych pozycji z oferty platform streamingowych oraz wydarzeń sportowych nadchodzącego...Data dostępności:
Data publikacji:
To i owo TV – e-wydanie – 21/2024
„To & Owo TV” to magazyn telewizyjny z najbogatszą ofertą - prezentuje programy aż 112 stacji telewizyjnych! Część magazynowa zawiera wywiady z polskimi gwiazdami kina i telewizji, a także rekomendacje najlepszych pozycji programowych polecanych przez redakcję - filmów, programów rozrywkowych, seriali, najciekawszych pozycji z oferty platform streamingowych oraz wydarzeń sportowych nadchodzącego...Data dostępności:
Data publikacji:
Tele Tydzień – e-wydanie – 21/2024
Najchętniej kupowany i najczęściej czytany tytuł prasowy w Polsce. „Tele Tydzień” to ekspert w dziedzinie telewizji. Magazyn skierowany do szerokiej grupy kobiet i mężczyzn łączy w sobie cechy pisma rozrywkowego, poradniczego oraz przewodnika po świecie telewizji i platform streamingowych. Prezentuje szerokie spektrum tematów dotyczących telewizyjnych produkcji i gwiazd, a także relacje...Data dostępności:
Data publikacji:
Fit desery. Na słodko bez cukru – ebook
Ewa Sypnik-Pogorzelska Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
"Kto nie lubi słodyczy? To naturalne, że tak bardzo nam smakują - kiedy receptory smakowe znajdujące się na języku wyczują słodkość, w mózgu uwalniają się hormony szczęścia. To dlatego tak trudno jest odmówić sobie słodyczy. Wiadomo jednak, że zbyt duża ilość cukru szkodzi. Nie będziemy cię czarować, że od jedzenia naszych słodyczy nie przytyjesz, bo to nieprawda! Każdy nadmiar energii - nawet ten,...Data dostępności:
Data publikacji:
ULTRA - dalej niż maraton 03/2023 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Czy w życiu warto kierować się jedynie emocjami? Żyć chwilą? Tą wyczekiwaną, która nawet jak już nadejdzie, pozostawi pustkę? Bo przecież, gdy już dotkniemy tego Świętego Graala, to zawsze czar trochę pryska. Zdobywając upragnione, tracimy coś, o czym tak długo marzyliśmy, czekaliśmy na odpowiednią chwilę, by się jej całkowicie poświęcić, wchodząc w nią do końca i czując w końcówkach włosów. Biegi...Data dostępności:
Data publikacji:
ZNAK 799 12/2021. Przyjemność w czasie niepokoju – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Przyjemność w czasie niepokoju. Grudzień to ten czas w roku, kiedy szczególnie zależy nam, by doświadczać przyjemności i dzielić się nią z innymi. Dbamy o świąteczne spotkania, dobre jedzenie, upominki dla najbliższych, troszczymy się o atmosferę ciepła i bliskości. Jednak sytuacja na polsko-białoruskiej granicy, wydarzająca się katastrofa klimatyczna i inne problemy, z którymi mierzy się świat...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: