powoduje
Liczba pozycji: 6
Dieta #bez alergii – ebook
Małgorzata Górnikowska
Urozmaicona dieta jest ważna dla każdego, szczególnie dla alergika. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów z diety powoduje, że z braku pomysłu sięgamy ciągle po to samo i popadamy we własną pułapkę, uczulając się na te produkty, które do tej pory mogliśmy jeść bez ograniczeń. Im częściej spożywamy określony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz organizm zacznie się przed nim bronić....Data dostępności:
Data publikacji:
Zachwiane fundamenty. Dwa oblicza Sary Larson - opowiadanie erotyczne – audiobook
Catrina Curant
„I nagle klocki się składają. Siada obok mnie, patrzy i milczy. Ja pracuję w skupieniu, nie wiem, ile czasu, nie wiem jak, ale to nagle jest takie proste. Musimy to jeszcze sprawdzić, zrobić mnóstwo wyliczeń, analiz, ale ja i tak wiem, że to jest to, czego szukaliśmy. – Zmienisz świat – stwierdza cicho. – Zmienimy. – Łapię ją za dłoń, siedzę tak, dureń, zamiast ją pocałować, usta ma w kolorze letnich...Data dostępności:
Data publikacji:
Listy z podróży do Ameryki – audiobook
HENRYK SIENKIEWICZ
W 1876 roku Henryk Sienkiewicz wraz z kilkorgiem przyjaciół wyjechał do Ameryki. Myśleli, że w kraju wielkich możliwości założą z sukcesem farmę i znajdą nowe miejsce do życia. Dzięki "Listom" pisanym do Gazety Polskiej, stajemy się świadkami podróży i poznawania nowego świata, inteligenckiej fascynacji uprawą ziemi, która ustąpić musiała przed nieprzystosowaniem do ciężkiej pracy fizycznej. Powrócili...Data dostępności:
Data publikacji:
Fit desery. Na słodko bez cukru – ebook
Ewa Sypnik-Pogorzelska Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
"Kto nie lubi słodyczy? To naturalne, że tak bardzo nam smakują - kiedy receptory smakowe znajdujące się na języku wyczują słodkość, w mózgu uwalniają się hormony szczęścia. To dlatego tak trudno jest odmówić sobie słodyczy. Wiadomo jednak, że zbyt duża ilość cukru szkodzi. Nie będziemy cię czarować, że od jedzenia naszych słodyczy nie przytyjesz, bo to nieprawda! Każdy nadmiar energii - nawet ten,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Zmącony obraz – audiobook
Robert Whitaker
Ze wstępem dr hab. Katarzyny Klinger-Prot W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat medycyna dokonała ogromnych postępów. Dzięki przełomowym odkryciom udało się całkowicie wyeliminować niektóre choroby, inne zaś w dużym stopniu opanować. Wydawałoby się, że postęp dotyczy również psychiatrii. Dysponujemy coraz większą liczbą farmaceutyków najnowszej generacji, które lekarze chętnie przepisują cierpiącym...Data dostępności:
Data publikacji: