przepis
Liczba pozycji: 34
PRZEWODNIK PO ZM.PRZEPISÓW 2015/2016 DLA FIRM – ebook
Opracowanie zbiorowe
Komplet informacji o zmianach przepisów z zakresu podatków, rachunkowości, prawa pracy, ubezpieczeń oraz prawa gospodarczego znowelizowanych na przełomie 2015/2016 roku. W jednym miejscu zostały zebrane wszystkie informacje o nowelizacjach przepisów istotnych dla rozliczeń firmy. Zmiany przepisów zostały przedstawione w unikatowej, tabelarycznej formule. Publikacja zawiera: tabelaryczne zestawienie...Data dostępności:
Data publikacji:
Umowy terminowe – ebook
Robert Stępień Łukasz Kuczkowski
"Oddajemy w Państwa ręce praktyczny komentarz do znowelizowanych przepisów Kodeksu pracy dotyczących w szczególności zatrudniania na podstawie umów o pracę na czas określony. Zmiany te wchodzą w życie 22 lutego 2016 r. Wyjaśniamy - w formie pytań i odpowiedzi - zagadnienia związane z funkcjonowaniem nowych (a w pewnym zakresie również dotychczasowych) przepisów. Odpowiedzi ... "Data dostępności:
Data publikacji:
Ustawa o pracownikach samorządowych – ebook
Sebastian Frejowski
Książka zawiera obszerny komentarz do ustawy o pracownikach samorządowych, wzbogacony licznymi przykładami i wzorami dokumentów oraz ujednoliconą przez redakcję treść ustawy. Opracowanie, to wypracowane, spójne stanowisko odnośnie interpretacji przepisów ustawy przy jednoczesnym wyraźnym zaznaczeniu ewentualnych różnic w tym zakresie. W niektórych przypadkach autorzy pokusili się o dokonanie oceny...Data dostępności:
Data publikacji:
Kodeks pracy 2016 – ebook
Robert Stępień Sławomir Paruch
Ujednolicony tekst ustawy - Kodeks pracy z oznaczonymi najnowszymi zmianami komentarz ekspertów dotyczący nowych przepisów najważniejsze orzeczenia Sądu Najwyższego Nowe wydanie komentarza do Kodeksu pracy, uwzględniające najważniejsze zmiany w przepisach prawa pracy, które miały miejsce na przestrzeni ostatniego roku. Komentarz składa się z trzech części i obejmuje kolejno: Komentarz do zmian w...Data dostępności:
Data publikacji:
Sałatki, surówki – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo wiele pomysłów i przepisów na sałatki...Data dostępności:
Data publikacji:
Głos Pana – ebook
Stanisław Lem
Co niesie ze sobą tajemniczy sygnał z kosmosu, który uczeni ochrzcili mianem „Głosu Pana”? Czy przypadkiem odkryta neutrinowa transmisja jest dobroczynnym przesłaniem od naszych starszych braci w rozumie? Czy też raczej zawiera śmiertelnie niebezpieczny przepis na broń masowego rażenia? Próby rozwiązania tej zagadki, podejmowane przez najtęższe umysły epoki, stanowią równocześnie poszukiwanie...Data dostępności:
Data publikacji:
PRZEWODNIK PO ZMIANACH PRZEPISÓW 2015/2016 DLA KSIĘGOWYCH I KADROWYCH w jsfp – ebook
Opracowanie zbiorowe
Najbardziej aktualna książka na rynku dla księgowych i kadrowych z sektora publicznego. Wszystkie zmiany przepisów w jednym miejscu Komentarze ekspertów Tabelaryczne zestawienia Publikacja to jedyne na rynku, unikalne zestawienie wszystkich zmian w przepisach z komentarzami ekspertów. W Przewodniku znajdą się ujęte w przejrzystych tabelach, opatrzone komentarzami ekspertów zmiany, które w IV kwartale...Data dostępności:
Data publikacji:
Dania mięsne – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania mięsne przygotowane z cielęciny,...Data dostępności:
Data publikacji:
Obiady – ebook
O-press
Książka zawiera 250 przepisów na zupy i drugie dania obiadowe. Różnorodność jest ogromna - od tradycyjnego rosołu czy ogórkowej, po wykwintne zupy z kuchni francuskiej, albo przecierane kremy. Na drugie danie serwujemy zarówno kotlet mielony jak i roladki mięsne z pistacjami - czyli coś i dla tradycjonalistów, i dla poszukujących nowych, zaskakujących zestawień smakowych. Dodatkowo na końcu alfabetyczny...Data dostępności:
Data publikacji:
Sałatki – ebook
O-press
Serdecznie polecamy Państwu tę książkę, ponieważ zawiera ona aż trzydzieści przepisów na doskonałe sałatki. Każda z proponowanych sałatek stanowi pełnowartościowy posiłek zawierający nie tylko warzywa i owoce, ale również węglowodany pod postacią makaronu, kaszy czy ryżu i białka znajdujące się w chudych wędlinach, mięsie, owocach morza i serach. Wszystkie sałatki są wspaniałymi kompozycjami, które...Data dostępności:
Data publikacji: