przepisy
Liczba pozycji: 22
Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty – ebook
Jagoda Podkowska Tomasz Kołodziejczyk Marta Kekusz
Kolarzu, Cyklisto, Rowerzysto! Niezależnie od tego, czy ścigasz się w amatorskich zawodach, czy po prostu lubisz jeździć na rowerze – ta książka jest dla Ciebie. Jeśli chcesz, żeby noga lepiej podawała, a spodenki dobrze leżały, musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest paliwo. W pierwszym wydanym w Polsce poradniku kulinarnym dla rowerzystów znajdziesz proste przepisy na pożywne i zdrowe dania,...Data dostępności:
Data publikacji:
MALI MISTRZOWIE: Bramkarze - Samotnicy, akrobaci, dyrygenci – ebook
Joanna Jagiełło Jarosław Kaczmarek
Kim są zawodnicy, którzy zamiast biegać po murawie przez cały mecz w skupieniu stoją na bramce? Bramkarze to niezwykle ważne postacie w każdej drużynie. To w dużej mierze na ich barkach spoczywa odpowiedzialność za wynik każdego meczu. Sięgnij po lekturę książki o pięciu topowych bramkarzach świata piłki nożnej: Neuera, Čecha, Casillasa, Buffona i Fabiańskiego. Dowiedz się jak przebiegała ich droga...Data dostępności:
Data publikacji:
Wielka kolekcja dekoracji ciast – ebook
Alan Dunn
Ten poradnik zawiera ponad 100 zilustrowanych zdjęciami instrukcji dekorowania ciast w klasycznym stylu Alana Dunna. Krok po kroku opisuje wykonanie zachwycających tortów na różne okazje i podaje, jakie narzędzia są do tego potrzebne. Znajdziesz tu techniki i przepisy na wszelkie ciasta, bukiety i kompozycje kwiatowe – od tropikalnych i egzotycznych po urodzinowe, weselne i świąteczne. Zrealizowanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Łowy łucznicze – ebook
Ziemowit Tokarski
Książka „Łowy łucznicze” powstała w odpowiedzi na coraz większe zainteresowanie tematyką myślistwa łuczniczego (ang. bowhunting). Pomimo iż w Polsce aktualnie przepisy nie przewidują możliwości polowania z łukiem, niemniej jednak ta forma myślistwa cieszy się dynamicznie rosnącym zainteresowaniem w rodzimym środowisku łowieckim. Towarzyszą temu także pewne obawy, wynikające najczęściej z niedostatecznej...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe dziecko? Naturalnie! – ebook
Katarzyna Pinkosz
Medycyna XXI wieku zgodna z naturą Łagodna, bezpieczna, sprawdzona Zdrowe dziecko? Naturalnie! TYLKO NATURALNIE! Nowatorski poradnik zdrowia dla nowoczesnych rodziców. Sześcioro najwyższej klasy ekspertów – specjalistów pediatrii, immunologii, kardiologii, rehabilitacji i ziołolecznictwa odpowiada na dociekliwe pytania dziennikarki nagradzanej wielokrotnie za książki o tematyce medycznej....Data dostępności:
Data publikacji:
Sekret panny Elizy – ebook
Annabel Abbs
Poruszająca opowieść o tym, jak wziąć los w swoje ręce, zmierzyć się z sekretami przeszłości i… odpowiednio doprawić krem cytrynowy Anglia, rok 1835. Do Londynu docierają rzadkie przysmaki, egzotyczne przyprawy i nieznane owoce. Nikt jednak nie wie, jak ich używać. Kiedy wydawca proponuje Elizie Acton napisanie książki kucharskiej zamiast kolejnego tomiku poezji, dziewczyna odmawia. Bankructwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak nakarmić dyktatora – ebook
Witold Szabłowski
Co mogą powiedzieć o historii ci, którzy gotowali w jej kluczowych momentach? Co bulgotało w garnkach, kiedy ważyły się losy świata? Co dostrzegli kątem oka kucharze, którzy wtedy pilnowali, by nie przypalił się ryż, nie wykipiało mleko, nie przypalił kotlet albo nie ulała woda z kartofli? Co zjadł Saddam Husajn, gdy już wydał rozkaz, by zagazować dziesiątki tysięcy Kurdów? Nie rozbolał go potem brzuch?...Data dostępności:
Data publikacji:
Sęp – ebook
Henryk Nagiel
Warszawa, Mazowsze, lata 80 XIX wieku. W Rogowie pod Warszawą zostaje zamordowany cieszący się dużym szacunkiem wśród miejscowych ksiądz Andrzej. Podejrzenia policji szybko padają na jego podopiecznego, sierotę Stefana Polnera. Polner zostaje oskarżony o zabójstwo. Czy uda się go uratować jego przyjaciołom? Jaki w tym udział ma tajemniczy Sęp, którego nikt nie zna, ani nie widział? Czy zagadkę pomoże...Data dostępności:
Data publikacji:
Kapłony i szczeżuje – ebook
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux Jarosław Dumanowski
„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza o przyrodzie, smaku i świecie – dopiero na tej podstawie decydujemy, co jest,...Data dostępności:
Data publikacji:
Polskie piwo – ebook
Marcin J. Szymański
Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy… Dave Barr – laureat Nagrody Pulitzera Opowiemy o ulubionym trunku Polaków, o jego historii, sposobach warzenia i wpływie na historię Europy i Polski. W książce znajdziecie anegdoty, przepisy i całkiem poważne komentarze historyczne. Głównym bohaterem książki jest piwowarstwo, które...Data dostępności:
Data publikacji: