przewodnik
Liczba pozycji: 12
Towarzyski przewodnik po skandalach – ebook
Sophie Irwin
Po błyskotliwym debiucie Sophie Irwin zabiera nas na kolejną romantyczną wyprawę do XIX-wiecznej Anglii Kiedy Eliza Balfour wychodziła za ćwierć wieku starszego od siebie surowego lorda Somerset, ich ślub był wydarzeniem sezonu. Niestety, nie dla panny młodej – nie o takim bowiem mężu marzyła… Dekadę później Eliza jest już wdową. Ma dwadzieścia siedem lat, tytuł, majątek i po raz pierwszy w życiu...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej – ebook
Alice Zaslavsky
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i...Data dostępności:
Data publikacji:
Zadymka – ebook
Sławomir Burszewski
5 opowiadań awanturniczo — przygodowych z dużą zawartością historii alternatywnej. Kłopoty małych ludzi, sanacja, komuna, rycerze Jedi, rajd przez Syberię...Dodatkowo przewodnik po sztuce współczesnej. Czas czytania: 57 minut.Data dostępności:
Data publikacji:
Wszechświat i Ty – ebook
Arcadius
„Wszechświat i Ty” to wspaniały przewodnik po zagadnieniach szeroko pojętego rozwoju duchowego i samodoskonalenia. Unikatowa perspektywa sprawia, że ten praktyczny podręcznik, w równym stopniu zainspiruje, co dostarczy praktycznych porad pomocnych na duchowej ścieżce.Data dostępności:
Data publikacji:
Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia – ebook
Marta Skorupska
[...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija...Data dostępności:
Data publikacji:
Humoreski – ebook
Mark Twain
“Humoreski” to wspaniały zbiór satyr amerykańskiego pisarza Marka Twaina którego William Faulkner nazwał „ojcem amerykańskiej literatury”. W skład tego zbioru wchodzą takie utwory jak: Nasz włoski przewodnik Rogers Opowiadanie komiwojażera Rewolucya w Pitcairn Nieszczęśliwy narzeczony Aurelii Umiejętność — contra: trafData dostępności:
Data publikacji:
Gotuj z rodzinką.pl – ebook
Opracowanie zbiorowe
Tydzień w boskiej kuchni! Spotkania przy stole czy w kuchni to element każdego dnia, bez którego nie obejdzie się żadna zgrana rodzina. 7 dni w tygodniu, 24h na dobę kuchnia jest otwarta, również u serialowej rodziny Boskich. Oczywiście w kuchni króluje mama Natalia, ale każdy z domowników ma swoje kulinarne typy. Ludwik lubi schabowe, Kacper – pierogi dziadka. Czas więc na pierwszy z serii, kulinarny...Data dostępności:
Data publikacji:
Probiotyczne słoiki dla zabieganych. – ebook
Donna Schwenk
Jeśli często chorujesz... ...możesz radykalnie poprawić stan zdrowia, jedząc produkty pełne dynamicznych probiotyków, które doładują Twoje ciało! Dzięki tej książce naucz się nie tylko przygotowywać probiotyczną żywność i przekonasz do niej całą swoją rodzinę . Dowiesz się, jak łatwo włączyć te produkty do swojej diety i nauczysz się je przygotować. To jest naprawdę proste i tanie! Kiszone...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Cunk o wszystkim. Encyklopedia Philomennica – ebook
Philomena Cunk
W dawnych czasach ludzie uczyli się o różnych rzeczach z encyklopedii. I bardzo dobrze, ponieważ można było o wszystkim przeczytać, nauczyć się tego na pamięć i nie kłopotać się myśleniem. Lecz dziś, w erze internetu, stale rosnącej populacji i szybko rozwijającej się nauki, wiedzy jest po prostu za dużo. Staje się to z dnia na dzień coraz bardziej przytłaczające. Po latach zmagań z ważkimi pytaniami,...Data dostępności:
Data publikacji: