roku
Liczba pozycji: 23
Dieta SIRT na cztery pory roku – ebook
Agata Lewandowska
Dzięki tej książce dowiesz się, że zdrowa dieta nie musi być koszmarem, ale smaczną i przyjemną kulinarną przygodą. Dieta SIRT stała się słynna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej spektakularna przemiana zainspirowała wiele osób do zawalczenia o zgrabną sylwetkę i zdrowie. Dieta SIRT opiera się na...Data dostępności:
Data publikacji:
130 przepisów na sezonowe potrawy o niskim indeksie glikemicznym – ebook
Natalia Dolata
Chcesz wiedzieć, jak zdrowo gotować, aby szybko schudnąć i uniknąć chorób, takich jak cukrzyca, insulinooporność czy zaburzenia hormonalne? Poznaj tajemnice gotowania z sezonowych warzyw i owoców! Książka Natalii Dolaty, znanej z bestsellera Słodycze bez cukru i słodzików , to 130 inspirujących przepisów na dania o niskim indeksie glikemicznym. Odkryj wyjątkowe smaki każdej pory roku, zaczynając od...Data dostępności:
Data publikacji:
Kompletna dieta ketogeniczna dla każdego. – ebook
Amy Ramos
Chociaż dieta ketogeniczna była stosowana w leczeniu padaczki od co najmniej 500 roku p.n.e., społeczność medyczna zaleca ją od 1920 roku. Najczęściej sięgamy po nią z powodu wielu innych dolegliwości, a nie tylko epilepsji. Cieszy się popularnością w ośrodkach onkologicznych, w walce z nerwicą i depresją. Pomaga zarówno zrzucić zbędne kilogramy, jak i uporać się z nawracającymi zawrotami głowy. Jak...Data dostępności:
Data publikacji:
365 obiadów – ebook
Marta Krawczyk
Obmyślanie codziennego menu to z pewnością utrapienie niejednej pani domu. Prezentowana książka to 365 zestawów obiadowych, które rozwiążą problem monotonnego jadłospisu. Potrawy zostały podzielone na zestawy dobrane ze względu na pory roku – tak, by móc wykorzystać wszelkie dobra, którymi darzy nas natura. Dzięki prezentowanym przepisom na zupy, dania mięsne, wegetariańskie i desery całoroczne menu...Data dostępności:
Data publikacji:
Kodeks smakosza – ebook
Raisson Horace-Napoléon
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks...Data dostępności:
Data publikacji:
Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna – ebook
Zuza Zak
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...Data dostępności:
Data publikacji:
W zapachu włoskiej kuchni, czyli badante ze Wzgórza Czterech Wiatrów – ebook
Lucyna Kleinert
Lucyna Kleinert większość roku mieszka w Ascoli Piceno w rejonie Marche. Ascoli Piceno bardzo ucierpiało podczas ostatnich trzęsień ziemi, które dotknęło osobiście autorkę. Jednak miłość do tego miasta zatrzymała ją we Włoszech. Lucyna Kleinert znana jest nie tylko ze swoich włoskich wspomnień ale również popularnego bloga „Poza granicami Polski ale nie tylko” w którym przybliża codzienne życie Włochów. „W...Data dostępności:
Data publikacji:
SuperLunche. Zdrowe, ekspresowe, sezonowe – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy. W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku: • oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne, • orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato, • odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady, • rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe. Ponadto menu...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki 170 przepisów – ebook
Elżbieta Adamska
Coraz częściej pojawiają się na rynku różnego rodzaju nalewki. Czasami wyróżnia je tylko niezwykłej urody butelka. Zwykle są według mnie zbyt słodkie, albo mają niezbyt intensywny smak składników. Jest to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie ważne jest, aby moja praca nie poszła na marne, czyli trzeba mieć dobre składniki, bo jak mówiła Lucyna Ćwierczakiewiczowa „ze złych składników nigdy nie powstanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania – ebook
Tanya Maher
Dzięki zastosowaniu przepisów z tej publikacji zapewnisz sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla zdrowia. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala również wiele mitów...Data dostępności:
Data publikacji: