sezonu
Liczba pozycji: 3
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
Taking Community Seriously? Communitarian Critiques of Liberalism – ebook
Aneta Gawkowska
Jakiś czas temu wielu sądziło, że debata tzw. komunitarian z liberałami jest modą jednego sezonu i zniknie z horyzontu myśli społeczno-politycznej tak szybko, jak się pojawiła. Czas pokazał, że komunitaryzm to nie przelotna moda, ale stały punkt krajobrazu debat z zakresu ciągle żywych idei. Przyczyną tego stanu rzeczy jest istnienie niezmiennych niedociągnięć filozofii liberalnej, która przesadnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: