sezonu
Liczba pozycji: 5
Pan Samochodzik i przemytnicy – audiobook
Arkadiusz Niemirski
Odkryj świat pełen tajemnic i intryg w serii Pan Samochodzik. Rozwiąż wakacyjną zagadkę dzieł sztuki, relaksując się w leśnej chatce nad Biebrzą. Seria Pan Samochodzik w najnowszej ekranizacji . z Marią Dębską i Anną Dymną! Choć Pan Samochodzik przygotowuje się do sezonu urlopowego, odkrywa, że nie może oderwać się od swojej profesji. Kiedy znajomy proponuje mu idylliczne schronienie w drewnianym...Data dostępności:
Data publikacji:
Żaglowym yachtem przez Bałtyk – audiobook
Mariusz Zaruski
Ciągnie Was na morze? Zapraszamy do wysłuchania opowieści o pierwszej eksploracyjnej wycieczce jachtem Yacht-Klubu Polskiego po Bałtyku, której pełny tytuł to: Żaglowym yachtem przez Bałtyk : pierwsza podróż yachtu polskiego do Szwecji 20.8. – 30.8.1925 W 1925 staraniem Zaruskiego powstał Yacht-Klub Polski, który chciał popularyzować turystykę morską. Zanim powstały lub zostały zakupione wielkie...Data dostępności:
Data publikacji:
Bombka. O dziewczynkach, które odmieniły święta – audiobook
Sibéal Pounder
Najbardziej przebojowa książka świątecznego sezonu - błyskotliwa, inteligentna, napisana z sercem i z feministycznym zacięciem! Co wiemy o Pani Mikołajowej? W rzeczy samej prawie… NIC. Od setek lat wtapia się w tło bożonarodzeniowych historii. Może jednak dawno temu opacznie zrozumieliśmy tę historię? Może prawda zniknęła nam z pola widzenia, a wraz z nią Pani Mikołajowa? Oto historia, którą...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: