składniki
Liczba pozycji: 3
Kuchnia indyjska – ebook
O-press
Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić...Data dostępności:
Data publikacji:
Perfumy, attar i bakhur. Przewodnik po świecie arabskich wonności – ebook
Jolanta Mikołajczyk
Czym jest dla nas zapach? To wspomnienie przywołujące obrazy z dzieciństwa, podróży, przypominające osoby, sytuacje. To osobiste odczucie owiane tajemniczością, które tak trudno opisać. Ma moc wyzwalania emocji, choć nie możemy go zobaczyć, dotknąć, a jedynie poczuć. To niematerialne dziedzictwo każdego zakątka świata, które oprowadza podróżnych po miejscach kultu, restauracjach, ogrodach. […]...Data dostępności:
Data publikacji:
Stąpając po cienkim lodzie – ebook
Camilla Grebe
Doskonały thriller psychologiczny uznanej szwedzkiej pisarki! Jeśli zaczytujecie się w kryminałach Camilli Läckberg i Jo Nesbø – to coś dla Was! W marmurowym korytarzu mieszkania znanego biznesmena zostaje znaleziona bestialsko zamordowana kobieta. Ofiarę pozbawiono głowy… Tymczasem charyzmatyczny i kontrowersyjny przedsiębiorca znika bez śladu. Kim jest ofiara? A kim psychopatyczny morderca posługujący...Data dostępności:
Data publikacji: