składniki
Liczba pozycji: 4
5 Kroków Świadomego Żywienia Psa – ebook
Jarosław Sobolewski
Żywienie psa jest podstawą zachowania zdrowia. Od jakości i ilości pokarmu zależy nie tylko kondycja, ale także, a może przede wszystkim długość życia. W książce przedstawiono tematy, które zazwyczaj nie są poruszane w poradnikach dotyczących żywienia psów. Poruszono tu 5 kwestii: Problem nadwagi i otyłości, składniki wpływające na kontrolę wagi psa, probiotyki i prebiotyków, jako substancje prozdrowotne,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia indyjska – ebook
O-press
Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić...Data dostępności:
Data publikacji:
Perfumy, attar i bakhur. Przewodnik po świecie arabskich wonności – ebook
Jolanta Mikołajczyk
Czym jest dla nas zapach? To wspomnienie przywołujące obrazy z dzieciństwa, podróży, przypominające osoby, sytuacje. To osobiste odczucie owiane tajemniczością, które tak trudno opisać. Ma moc wyzwalania emocji, choć nie możemy go zobaczyć, dotknąć, a jedynie poczuć. To niematerialne dziedzictwo każdego zakątka świata, które oprowadza podróżnych po miejscach kultu, restauracjach, ogrodach. […]...Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji: