soba
Liczba pozycji: 9
Mocne uderzenie – audiobook
Ryszard Ćwirlej
Rok 1988. Podczas Festiwalu Muzyki Rockowej w Jarocinie na polu namiotowym zostają znalezione zwłoki młodej dziewczyny. Już na pierwszy rzut oka widać, że przyczyną śmierci było zgruchotanie skroni jakimś tępym narzędziem. Mariusz Blaszkowski, podchorąży ze szkoły milicyjnej w Szczytnie, rozpoczyna śledztwo. Wkrótce przybywają mu w sukurs dwaj starsi koledzy z Poznania: kapitan Mirek Brodziak i chorąży...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie ufaj mu – ebook
Remigiusz Mróz
Minął rok, od kiedy życie Iny Kobryn wywróciło się do góry nogami. Kiedy wreszcie jest gotowa ruszyć dalej i zostawić za sobą trudne przeżycia, poznaje mężczyznę, na którego czekała. Daje jej poczucie bezpieczeństwa, nie ma przed nią tajemnic i sprawia, że Ina po raz kolejny wierzy w lepszą przyszłość. Jej siostra przygotowuje się tymczasem do ślubu z Gracjanem Pabstem, który po latach w końcu się...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta pegańska - idealne połączenie paleo i weganizmu – ebook
Mark Hyman
Dieta paleo i weganizm nie mają ze sobą wiele wspólnego. Jedna skupia się na mięsie, druga je wyklucza. Ale co się stanie, jeśli weźmiesz to, co najlepsze z obu tych diet i połączysz w jedną? Otrzymasz dietę pegańską! Twój talerz wypełni się w 75% warzywami i owocami o niskim indeksie glikemicznym, a pozostałe 25% zapełni chude mięso lub ryby. Dr Mark Hyman, światowej sławy ekspert medycyny funkcjonalnej...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe przekąski. 70 autorskich przepisów – ebook
Monika Mrozowska
Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą. Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć - zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania. Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością...Data dostępności:
Data publikacji:
Wyłącz autopilota. Porzuć rutynę i odważ się na zmiany – audiobook
Antonio Neves
Książka dla osób, które utknęły w życiu i nie wiedzą, co dalej. Zastanów się nad swoim życiem. Czy na podstawie ostatnich trzydziestu dni twojej pracy firma, w której pracujesz, zatrudniłaby cię ponownie? Czy na podstawie ostatnich trzydziestu dni małżeństwa partner od razu zdecydowałby się na związek z tobą? Pierwsza myśl pewnie brzmi: „Oczywiście!”, ale czy jest to odpowiedź w...Data dostępności:
Data publikacji:
Wybrzeże szpiegów – audiobook
Tess Gerritsen
Świeża i ekscytująca powieść szpiegowska. Mistrzyni thrillerów medycznych w zupełnie nowej odsłonie! Autorka, która powołała do życia słynny duet Jane Rizzoli-Maura Isles, rozpoczyna nową serię z Maggie Bird, byłą agentką CIA, w roli głównej! Czy kobieta, która kiedyś była szpiegiem, zdoła uciec duchom swojej przeszłości? Po odejściu z CIA Maggie Bird zamieszkała w położonym nad oceanem...Data dostępności:
Data publikacji:
Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna – ebook
Zuza Zak
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...Data dostępności:
Data publikacji:
Tyson. Żelazna ambicja – ebook
Mike Tyson Larry Sloman
„Żelazna ambicja” Mike’a Tysona i Larry’ego Slomana to: - ukazanie nowego oblicza pięściarza znanego ze skandali; - ciekawa opowieść o roli pierwszego trenera w życiu boksera; - opis drogi do zostania najmłodszym mistrzem świata wagi ciężkiej. Duet Mike Tyson i Larry Sloman powraca! „Właśnie patrzymy na przyszłego mistrza świata w wadze ciężkiej” - powiedział,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: