stone
Liczba pozycji: 6
Jestem tu tylko na deser – ebook
Caroline Khoo
Caroline Khoo z Nectar and Stone Deser opowiada historię. Nawet filigranowy makaronik może zabrać jedzącą go osobę w zmysłową podróż już od pierwszego spojrzenia do ostatniego gryza. Dla Caroline Khoo ta historia zaczęła się, gdy w jej głowie zakiełkował pomysł na formowanie i dekorowanie deserów. Ta książka zawiera przepisy, sprytne sposoby i wskazówki, jak nadać niepowtarzalny wygląd najpopularniejszym...Data dostępności:
Data publikacji:
Odległe brzegi – audiobook
Kristin Hannah
Elisabeth i Jack mają za sobą dwadzieścia lat małżeństwa. Kiedy ich córki wyprowadzają się z domu, dociera do nich, że ich związek się wypalił - stał się konwencjonalny i pozbawiony miłości. Rozmyślania o niewykorzystanych szansach doprowadzają do separacji, która jednak nie przynosi im szczęścia. Choć każde z nich odnosi sukcesy zawodowe, to oboje odkrywają, że bez siebie nie będą mogli być szczęśliwi....Data dostępności:
Data publikacji:
Polish Archaeology in the Mediterranean 25 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
The results of Polish archaeological excavations carried out in 2014 and 2015 on sites in the Eastern Mediterranean and the Near East, from Cyprus to Sudan and from Egypt to Armenia, are presented in a series of 27 articles and a chronicle listing all the projects of the Polish Centre of Mediterranean Archaeology University of Warsaw. Reports detailing the excavations are supplemented by comprehensive...Data dostępności:
Data publikacji:
Kopalnie króla Salomona – audiobook
Henry Rider Haggard
Legenda głosi, że gdzieś w głębi Czarnego Lądu biblijny król Salomon ukrył niezmierzone bogactwa. Antyczne przekazy mówią o ogromnych ilościach diamentów. Nic dziwnego, że rzesze śmiałków od zawsze starały się zlokalizować skarbiec. Aż do dzisiaj - bezskutecznie. Sprawy podejmuje się Allan Quatermain - niezmordowany brytyjski poszukiwacz przygód. Wynajęty przez bogacza sir Henry’ego Curtisa,...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej – ebook
Alice Zaslavsky
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i...Data dostępności:
Data publikacji:
Polish Archaeology in the Mediterranean 29/2 – eprasa
Iwona Zych Aleksandra Zych Agata Czamara Ewa Czyżewska-Zalewska Anna Południkiewicz Malwina Piorun Jan Kurzawa
Polska archeologia na Morzu Śródziemnym 29/2. Prace terenowe i badania. Tom jest przeglądem najnowszych polskich badań archeologicznych w północno-wschodniej Afryce, basenie Morza Śródziemnego oraz na Bliskim Wschodzie.. Wśród artykułów ułożonych chronologicznie od okresu predynastycznego w Egipcie (III tys. p.n.e.) po okres Królestwa Funj w Sudanie (XVI w. n.e.) znajdują się rozszerzone prezentacje...Data dostępności:
Data publikacji: