swiadomie
Liczba pozycji: 7
Jak zacząć nagrywać perkusję? – ebook
Piotr Sawicki
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym jakich programów i urządzeń użyć, aby nagrać swój utwór na YouTube? Jeżeli masz dość szukania w zakątkach internetu informacji na temat nagrywania perkusji, sprawdź, jak szybko możesz świadomie nagrać swój instrument. Zrozumiesz, na czym polega proces nagrywania i sam będziesz mógł krok po kroku wdrożyć wiedzę zawartą w tej publikacji. „Jak zacząć nagrywać...Data dostępności:
Data publikacji:
Gotuj bez glutenu z Isabel – ebook
Izabela Adamek
Pamiętam myśli i uczucia sprzed 22 lat, kiedy usłyszałam, że mój syn wymaga stosowania ścisłej diety bezglutenowej. Nikt nie wiedział, czym jest taka dieta, nikt też nie potrafił nam pomóc. Jedyne, co mieliśmy, to skąpa ulotka od lekarza. Ale okazało się, że życie z celiakią wcale nie jest takie straszne. Wręcz przeciwnie, dzięki niej jadasz zdrowo i świadomie! To lekcja dla nas wszystkich. Izabela...Data dostępności:
Data publikacji:
Uciekła mi przepióreczka – ebook
STEFAN ŻEROMSKI
“Uciekła mi przepióreczka” to dramat Stefana Żeromskiego, polskiego prozaika, publicysty i dramaturga. Żeromski był czterokrotnie nominowany do Nagrody Nobla w dziedzinie literatury. Utwór opowiada historię Edwarda Przełęckiego, naukowca i działacza społecznego, który we współpracy z nauczycielami zamierza powołać w Porębianach uniwersytet ludowy. W Edwardzie zakochuje się jednak nauczycielka Dorota...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania – ebook
Tanya Maher
Dzięki zastosowaniu przepisów z tej publikacji zapewnisz sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla zdrowia. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala również wiele mitów...Data dostępności:
Data publikacji:
Transcendentne kino Darrena Aronofsky’ego. Film, sacrum i mit – ebook
Marcin Kępiński
Książka o transcendentnym kinie Darrena Aronofsky’ego zabiera czytelnika w podróż po wybranej filmografii tego wybitnego amerykańskiego reżysera. Mocny, wręcz anarchistyczny akcent pada tu na typ przedstawianego bohatera filmowego, żyjącego na marginesie społeczeństwa i świadomie odrzucającego jego normatywne struktury. Filmy, jak również literatura, do której autor publikacji się odwołuje, są wyrazem...Data dostępności:
Data publikacji:
Ziarno – ebook
Dominika Wójciak
"kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne...Data dostępności:
Data publikacji: