swiat
Liczba pozycji: 11
Potrawy z pasją… – ebook
Elżbieta Biała
Książka zawiera mnóstwo przepisów, z których przygotujesz wykwintny obiad czy kolację zwieńczoną deserem. Autorka zabiera nas w magiczny świat smaków i aromatów przyprawionych ziołami i… odrobiną miłościData dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie z radością... – ebook
Elżbieta Biała
Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.Data dostępności:
Data publikacji:
Wstęp do kulinariów – ebook
Ewa Konopka
Książka kucharska przeznaczona dla wszystkich młodych żon jak i nieco starszych pań i panów poszukujących aspiracji w świecie gotowania, oraz spędzania długich chwil przy pachnącej przyprawami korzennymi kuchni, gdzie świat zapachów zniewala a nie nuży. W tej książce znajdziesz ciekawe przepisy i wiele przydatnych porad kulinarnych.Data dostępności:
Data publikacji:
Mięsne Opowieści – ebook
Barnaba Cue Damian Kowalski
„Mięsne Opowieści” — kusząca podróży przez skwierczący świat grilla! Ta książka kucharska, zawierająca 60 przepysznych przepisów na mięsa, 10 dla wegetarian i 70 przepisów na sosy, łączy smaki kuchni afrykańskiej, polskiej i amerykańskiej. Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym, czy doświadczonym profesjonalistą, rozpal grilla i delektuj się pełnymi smaku „Mięsnymi opowieściami”. Książka powstała...Data dostępności:
Data publikacji:
The Picture of Dorian Gray Portret Doriana Graya w wersji do nauki angielskiego – ebook
Oskar Wilde Marta Fihel Dariusz Jemielniak Grzegorz Komerski Maciej Polak
Język angielski - Poziom B2 Lubisz czytać dobre powieści, a jednocześnie chcesz doskonalić swój angielski? Mamy dla Ciebie idealne połączenie! Klasyka literatury światowej w wersji do nauki języka angielskiego. Dorian Gray, młodzieniec o hipnotyzującej urodzie, pozuje do portretu malarzowi Bazylemu Hallwardowi. To wydarzenie rozpoczyna historię, która pozwala wniknąć w świat grupy młodych wielbicieli...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta Raw Food – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej znajdziesz są: szybkie - oparte na surowych, łatwo dostępnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Rip Van Winkle. Angielski z Washingtonem Irvingiem – ebook
Ilya Frank Washington Irving
Angielski Przy Okazji! Pełny Angielski Tekst. 100% Tłumaczenia! Ucz się angielskiego czytając ciekawe książki, przygotowane według Metody Edukacyjnego Czytania Ilyi Franka ----------------------- Opis serii: Książki z serii Metoda Edukacyjnego Czytania Ilyi Franka służą do nauki języka angielskiego przy okazji czytania ciekawych książek w języku oryginalnym z wplecionym dosłownym polskim tłumaczeniem....Data dostępności:
Data publikacji:
Szczerozłoty Kanion. Opowiadania. Angielski z Jackiem Londonem – ebook
Jack London Ilya Frank
Angielski Przy Okazji! Pełny Angielski Tekst. 100% Tłumaczenia! Ucz się angielskiego czytając ciekawe książki, przygotowane według Metody Edukacyjnego Czytania Ilyi Franka ----------------------- Opis serii: Książki z serii Metoda Edukacyjnego Czytania Ilyi Franka służą do nauki języka angielskiego przy okazji czytania ciekawych książek w języku oryginalnym z wplecionym dosłownym polskim...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: