tajniki
Liczba pozycji: 82
Tajniki czekolady – ebook
Mark Tilling
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu...Data dostępności:
Data publikacji:
Od Z do A. Jak to zrobiliśmy? Tajniki, zasady i sekrety Amazona – ebook
Colin Bryar Bill Carr
Amazon powstał w garażu w 1994 roku, a dziś jest najbogatszą firmą na świecie. Jak to osiągnął? Jakie wnioski z tego niezwykłego sukcesu mogą wyciągnąć inni i co mogą wdrożyć w swoich biznesach? Od Z do A to jednocześnie praktyczny poradnik i opowieść o firmie. Autorzy po raz pierwszy zdradzają opinii publicznej, jak ten gigant działa od środka. Opowiadają o tym, jak 14 zasad przywództwa Amazona...Data dostępności:
Data publikacji:
Kompendium zarządzania szkoleniami – ebook
Paweł Kopijer
Specjalista w dziedzinie szkoleń biznesowych odsłania tajniki swojego warsztatu. Uporządkowany, teoretyczny wywód wzbogacony jest anegdotami z doświadczenia zawodowego autora. Książka sprawdzi się zarówno jako poradnik dla managerów ds. szkoleń, jak i podręcznik dla studentów wielu kierunków związanych z biznesem.Data dostępności:
Data publikacji:
Tropiciel opowiada: Tropiciel opowiada: Czterdziestu rozbójników – audiobook
Małgorzata Lisińska
Kiedy człek, tudzież krasnoludka, wiedziona najzwyklejszą babską ciekawością, pragnie poznać tajniki barwienia koafiury, może się to skończyć udziałem w niezwykle interesującej awanturze. Oto kobieta warta swego wnuka!Data dostępności:
Data publikacji:
Kompendium zarządzania szkoleniami – audiobook
Paweł Kopijer
Specjalista w dziedzinie szkoleń biznesowych odsłania tajniki swojego warsztatu. Uporządkowany, teoretyczny wywód wzbogacony jest anegdotami z doświadczenia zawodowego autora. Książka sprawdzi się zarówno jako poradnik dla managerów ds. szkoleń, jak i podręcznik dla studentów wielu kierunków związanych z biznesem.Data dostępności:
Data publikacji:
Słowotwórstwo z Języka Angielskiego – ebook
Anna Piekarczyk
Ten ebook to najszybsza i najskuteczniejsza powtórka przed samym egzaminem ze słowotwórstwa. Ebook pomaga wyćwiczyć "słowotwórczą" wiedzę językową. Zawiera zróżnicowany poziom trudności ćwiczeń przygotowujących do matury, egzaminów i certyfikatów. Poznasz i utrwalisz słownictwo jakie najczęściej występuje na testach i egzaminach oraz zagłębisz tajniki słowotwórstwa z języka angielskiego.Data dostępności:
Data publikacji:
Gry karciane – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę, która pozwoli Wam zgłębić tajniki gry w karty. W książce w sposób prosty i czytelny przedstawiamy ogólne informacje o kartach oraz zasady popularnych gier karcianych. Mamy nadzieję że dzięki tej książce znajdą Państwo odpowiednią grę dla Siebie i przyjaciół.Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta roślinna dla sportowców – ebook
Matt Frazier
Novak Djokovic, Lewis Hamilton, Arnold Schwarzenegger – co łączy tych sportowców? Zaufali mocy roślin i zdecydowali się wypróbować dietę wegetariańską. Jeśli ty również uprawiasz aktywność fizyczną, a weganizm to podstawa twojego żywienia, sięgnij po tę przełomową książkę! Dzięki niej odkryjesz tajniki diety wegańskiej dla sportowców. Nauczysz się prawidłowo bilansować dietę roślinną, aby w twoim jadłospisie...Data dostępności:
Data publikacji:
Wszystkie stworzenia duże i małe – ebook
James Herriot
P ełna ciepła i humoru opowieść najsłynniejszego weterynarza James Herriot, z wykształcenia lekarz weterynarii, urodził się w Sunderland w Anglii. Wychował się i studiował w Szkocji, gdzie pracował w swoim zawodzie oraz stworzył cieszące się ogromną popularnością książki. Na ich podstawie powstał serial pod tym samym tytułem: W szystkie stworzenia duże i małe . Herriot z błyskotliwym poczuciem humoru...Data dostępności:
Data publikacji:
Przetwory. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców, warzyw i...Data dostępności:
Data publikacji: