technika
Liczba pozycji: 2
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian – ebook
Anna Czelej
Rewolucja w gotowaniu. Możesz jeść to co zwykle i poprawić swoje zdrowie. Teraz to naprawdę możliwe – wystarczy, że zmienisz sposób przygotowania posiłków. Gotowanie wg Pięciu Przemian to bardzo prosta metoda, która uzdrowi Twoją kuchnię. Technika opracowana w starożytnych Chinach jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu harmonii organizmu z otoczeniem, przez odpowiednie odżywianie...Data dostępności:
Data publikacji:
Cukier w normie – ebook
Sławomir Shuty
Cukier w normie to druga pozycja z mojego nowohuckiego księgozbioru, tak zwanej trylogii konsumpcyjnej. Pisząc ją, posiłkowałem się techniką cut-up, czyli — po prostu — literackim kolażem. Wtedy jednak nie wiedziałem jeszcze, na czym polega na technika (poza znajomością dzieł jej twórcy W. Burroughsa), używałem jej intuicyjnie, tworzyłem nowe sensy z historii zaczerpniętych z brukowców, opisujących...Data dostępności:
Data publikacji: