towarzyskich
Liczba pozycji: 4
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia – e-wydanie – 8/2019
Kuchnia jest ekskluzywnym dwumiesięcznikiem dla miłośników sztuki kulinarnej, dobrego smaku i dobrego stylu życia. Grono wiernych czytelników miesięcznika to głównie smakosze, którzy nie tylko lubią gotować i smacznie zjeść, ale także mówić i przede wszystkim czytać o jedzeniu... W każdym numerze Kuchni znajdziesz ciekawą historię potrawy lub zwyczaju kulinarnego, kilkanaście przepisów osnutych wokół...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 10,26 zł
Opinie o produkcie10,80 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,26 zł- Dostęp online PDF
Catz (2006) - poradnik do gry – ebook
Marcin "jedik" Terelak
Gra symulacyjna Catz 2006 umożliwia opiekę nad uroczym małym kociakiem. W poradniku znajdziecie opis pięciu dostępnych ras kotków, które można przygarnąć, oraz metody ich hodowli i tresury, dzięki którym będą przygotowane do udziału w konkursach. Skrócona wersja spisu treści: -Wstęp -Wybór mruczka -Kot abisyński -Kot syjamski -Maine Coon -Kot bengalski -Kot birmański -Atrybuty i ich znaczenie -Potrzeby...Data dostępności:
Data publikacji:
Kronos 4/2022. Lekcja łaciny – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Kolejny numer kwartalnika „Kronos”, poświęcony skutkom nieznajomości łaciny i greki oraz poglądom filozoficzno-społecznym Matthew Arnolda: • Matthew Arnold, O demokracji • Matthew Arnold, wstęp do Kultury i anarchii • Matthew Arnold o Spinozie i Marku Aureliuszu Ponadto: Ch.-A. Sainte -Beuve, Kto to jest klasyk? Friedrich Nietzsche, Wprowadzenie do studium filozofii klasycznej...Data dostępności:
Data publikacji: