uczty
Liczba pozycji: 5
Koniec uczty, zamilkły chóry... – ebook
Teodor Tiutczew
Publikacja pochodzi z bazy Polskiej Biblioteki Internetowej. Książka cyfrowa została przygotowana w najwygodniejszym formacie ePub, który umożliwia komfortowy odczyt na większości czytników e-booków na świecie wspierających standard ePub oraz w aplikacjach mobilnych na telefonach, tabletach itp. Format umożliwia intuicyjną zmianę układu tekstu, powiększania i pomniejszania rozmiaru czcionki. Ciesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Popioły Ellen. Cień i stal – audiobook
Mateusz Libera
Każda wielka pożoga ma swój początek w ledwo tlącym się płomyku. Starożytne Imperium Elleńskie wiele lat temu rozpadło się na liczne królestwa. Włodarze poszczególnych krain starają się utrzymać pokój, ale każdy z nich ma ambicje, które trudno utrzymać w ryzach. Podczas urodzinowej uczty królewny Alais dochodzi do krwawego pojedynku rywalizujących ze sobą książąt. Incydent wyzwala drzemiące głęboko...Data dostępności:
Data publikacji:
Droga do Wyraju. Demony Welesa tom 1 – audiobook
Kamila Szczubełek
Zanurz się w tajemniczym świecie pełnym demonów, upiorów i słowiańskiej mitologii! Wąpierz Elgan wiódł w miarę spokojne życie, do czasu, gdy na jego drodze stanął Smęt. Pokraczny demon powoli popada w obłęd, który mogą ujarzmić tylko bogowie. Aby zapobiec katastrofie, jaką zwiastuje coraz gorszy stan niesfornego demona, wąpierz Elgan wyrusza na poszukiwanie lasu Czarnoboga, by oddać mu w opiekę...Data dostępności:
Data publikacji:
Śpiewy Słowiańskie – ebook
Zorian Dołęga Chodakowski
Dzieło Zoriana Dołęgi-Chodakowskiego. Zorian Dołęga Chodakowski – właściwie Adam Czarnocki (1784-1825) - polski etnograf, archeolog i historyk; jeden z głównych prekursorów badań nad Słowiańszczyzną. Najważniejsze tezy zawarł w rozprawie "O Sławiańszczyźnie przed chrześcijaństwem". Chrześcijaństwo, według Chodakowskiego, zatarło cechy Słowian, zniszczyło ich dorobek kulturowy. Elementy pogańskiej historii,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa – ebook
Michelle Berriedale-Johnson
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą...Data dostępności:
Data publikacji: