warzywa
Liczba pozycji: 65
Warzywa na zimę – ebook
SERIA JEŚĆ TRZEBA
Rady doświadczonej gospodyni na temat tego, jak postępować z warzywami. Dowiemy się z książki wiele na temat przygotowywania rozmaitych przetworów, suszenia i kwaszenia warzyw; o tym, jak przygotować miejsca odpowiednie do tego, by cały proces przebiegał bez komplikacji. Informacje zawarte w książce przydadzą się szczególnie mieszkańcom wsi.Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywa zjedz, mięso zostaw – ebook
Natalia Mętrak-Ruda
Z tej książki dowiesz się: Czy dieta bezmięsna mogła przydać się Polakom w walce o niepodległość? Kto przywiózł tofu z Azji? Czy Indie rzeczywiście są najbardziej wegetariańskim państwem świata? Kto uważał, że dieta jarska była najlepsza już dla dawnych Słowian? Dla kogo wymyślono płatki kukurydziane? Wegetarianie są wśród nas. I jest ich coraz więcej! Niejedzenie mięsa staje dziś...Data dostępności:
Data publikacji:
Karty obrazkowe. Warzywa – ebook
Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywnik. ABC ogrodnika – ebook
Elżbieta Sikora
• Katalog gatunków do polskich ogrodów • Zasady uprawy i komponowania • Sposób na smaczne, zdrowe i tanie warzywa z własnego ogrodu Jak założyć warzywnik w ogrodzie ozdobnym Warzywa można uprawiać nawet w małym ogrodzie w dowolnym miejscu - na rabacie wśród kwiatów, pod oknem, przy schodach, wzdłuż ścieżki. Mogą też być ozdobą ogrodu. Nie wierzysz? Sprawdź! W poradniku znajdziesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Kartkówki. Edukacja przyrodnicza klasa 2 i 3. Materiały edukacyjne – ebook
Beata Guzowska
Książka zawiera zestawy różnorodnych ćwiczeń z przyrody dla drugo- i trzecioklasistów. Jest podzielona na części: Wiosna, Lato, Jesień, Zima, Piętrowa budowa lasu, Pole, Zwierzęta hodowlane, Ogród i warzywa, Sad i owoce, Ssaki i ptaki, Gady, płazy i ryby, Owady, Rośliny, Woda, Krajobrazy, Zwierzęta domowe.Data dostępności:
Data publikacji:
Karty obrazkowe. Kolory – ebook
Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!Data dostępności:
Data publikacji:
Karty obrazkowe. Owoce – ebook
Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!Data dostępności:
Data publikacji:
Karty obrazkowe. W domu – ebook
Lis Bubu i Niedźwiedzica Baba zapraszają maluchy do zabawy. Dzięki kartom obrazkowym najmłodsi poznają pyszne owoce i warzywa, nazwy kolorów, kształtów oraz wielu przedmiotów, które znajdują się w ich najbliższym otoczeniu. W zestawie znajduje się 20 kolorowych kart z obrazkami i ich nazwami – pozwolą ciekawie spędzić czas oraz połączyć naukę z zabawą!Data dostępności:
Data publikacji:
Księżniczka Szczerbatka – ebook
Katarzyna Michalec
W książce znajduje się kilka opowiadań logopedycznych dla dzieci. Mają one za zadanie utrwalanie wymowy głosek sz oraz cz. Tematem opowiadań jest zdrowie. Dzięki temu dzieci dowiedzą się m.in. dlaczego warto jeść owoce i warzywa, uprawiać sport, dbać o zęby czy ciepło się ubierać w chłodne dni.Data dostępności:
Data publikacji:
Uprawa warzyw – ebook
O-press
Warzywa to rośliny zielne, które służą człowiekowi za pokarm w postaci naturalnej, bez konieczności technologicznego przerobu, co też stanowi ich ogromną zaletę. Mogą one być spożywane w całości lub tylko częściowo np. nasiona, kwiatostany, owoce, pędy, liście, korzenie. Można je zjadać na surowo, ugotowane, usmażone lub upieczone. Mogą być używane jako podstawowy produkt domowych przetworów, ważny...Data dostępności:
Data publikacji: