wybranym
Liczba pozycji: 4
Żywy Las – audiobook
Iwona Szul
Młody mężczyzna budzi się w tytułowym Żywym Lesie pozbawiony pamięci. Spotyka tam czarownicę, która wyjaśnia mu, że nazywa się Leon, jest księciem wielkiego królestwa, a przede wszystkim Bohaterem wybranym przez tajemniczą, wieloosobową siłę stwórczą nazywaną Jaźniami, która rządzi Żywym Lasem. Jego zadaniem, wyznaczonym przez tę siłę, jest zabicie Potwora. W tym celu otrzymuje magiczny miecz - Ljosarem....Data dostępności:
Data publikacji:
Łowcy Meteorów – audiobook
Juliusz Verne
Osią powieści ojca i mistrza gatunku sfi-fi jest odkrycie złotego meteoru spadającego w pole grawitacyjne Ziemi. Zostaje on po raz pierwszy zauważony przez dwóch rywalizujących ze sobą astronomów z Wirginii. Odkrycie to staje się sensacją na całym świecie i prowadzi do globalnego wyścigu w celu jego zdobycia. Najbliżej sukcesu jest francuski naukowiec Zephyrin Xirdal, który wynalazł promień, za pomocą...Data dostępności:
Data publikacji:
Napoleon z Notting Hill – audiobook
Gilbert Keith Chesterton
Londyn przyszłości. Doskonale urządzona cywilizacja postępu, ogarnięta ideami ciągłej modernizacji. Demokracja jest już przeżytkiem. Polityka nie wyzwala namiętności. Monarchą można zostać wybranym w drodze zwykłego losowania. Królem zostaje więc Oberon Quin, wyjątkowy kpiarz, który dla żartu postanawia odwołać się do tradycji średniowiecznych podziałów dzielnicowych. Jedynym, który traktuje tę propozycję...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: