zawada
Liczba pozycji: 5
Tobermory – audiobook
– Saki
Chłodny dzień sierpnia. Lady Blemley wydaje kolejne przyjęcie dla swoich arystokratycznych przyjaciół. Wśród zgromadzonych gości pojawia się niejaki Cornelius Appin, który latami badał zwierzęta i usiłował nauczyć ich ludzkiego języka. Okazuje się, że w końcu udało się mu tego dokonać. Tombermory - kot państwa Blemley’ów - biegle włada ludzką mową. Zaproszony na przyjęcie nie przebiera w słowach...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedyna – audiobook
Paweł M. Zawada
Jeśli odchodzi ktoś, kogo kochałeś, pozwól mu odejść i zacznij żyć na nowo. Ta książka to krótka historia miłości, która trwała latami. To świadectwo wielkiej tęsknoty i historia o tym, jak każdego dnia na nowo traci się drugiego człowieka i uczy żyć w innej rzeczywistości – rzeczywistości „bez niej". Ile błędów może popełnić człowiek...? Dlaczego czasami jedno słowo za dużo może pociągnąć za sobą...Data dostępności:
Data publikacji:
Herman Popędliwy – audiobook
– Saki
Gdyby to, czego chcemy, stało się nakazem, to czy wciąż byśmy tego pożądali? Hector Hugh Munro (pseud. Saki), ceniony brytyjski autor makabrycznych satyr, próbuje odpowiedzieć na to pytanie, korzystając z właściwego dla jego czasów tematu zdobycia praw wyborczych przez kobiety. "Herman popędliwy" to klasyka literatury angielskiej XX wieku. Język, postacie i poglądy zawarte w tej publikacji nie odzwierciedlają...Data dostępności:
Data publikacji:
Projekt – ebook
Anna Sudoł
Tu musisz być kimś, żeby nie być nikim. W centrum świata znajduje się Instytucja - miejsce, które decyduje o karierze, czyli życiu. Żeby wejść do wielkiej gry trzeba mieć co najmniej aparycję i determinację, dobrze jest też znać parę najważniejszych osób w mieście. Najlepsi spośród aspirujących mają również potencjał, dzięki któremu długo mogą utrzymać status dobrze zapowiadających się, a nawet coś...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka sportowa – ebook
Justyna Mizera Krzysztof Mizera
Dietetyka sportowa to dziedzina, która szybko się rozwija, a wiedza na jej temat powinna być stale aktualizowana. W książce autorstwa Justyny Mizery i Krzysztofa Mizery zamieszczono najnowsze informacje dotyczące węglowodanów, białek, tłuszczów, płynów oraz suplementów. Wszystko to wsparte jest sporą dawką wiadomości o fizjologii sportu, niezbędnych do zrozumienia wielu zjawisk związanych z trawieniem,...Data dostępności:
Data publikacji: