zwariowac
Liczba pozycji: 8
Jak sprzedać mieszkanie i nie zwariować – audiobook
Joanna Preisner Paweł Preisner
Joanna i Paweł Preisner - prawniczka i ekonomista. Właściciele prężnie działającej firmy deweloperskiej Szklane Tarasy. Zaczynali od zera. Dzisiaj śmiało można powiedzieć, że do bohatera. Dlaczego do bohatera? Nie idą do roboty, tylko do pracy, która jest ich pasją. Setki oddanych do użytkowania mieszkań i jeden hotel, który stanowi przysłowiową wisienkę na torcie. Masa życiowych sytuacji tylko umocniła...Data dostępności:
Data publikacji:
Seria z Poczwarką Kowboj Ross – ebook
Rob Harrell
Szczera i bardzo zabawna powieść dla młodzieży o tym, jak żyć i nie zwariować, gdy groźna choroba nagle usuwa ci grunt spod nóg. A co więcej – jak odnaleźć w tej absurdalnej sytuacji energię i radość. Pierwszego dnia po powrocie do klasy znalazłem na ławce wielgachną kartkę z życzeniami podpisaną przez nauczycieli i moje koleżanki i kolegów. Każde z nich dodało coś od siebie: „Zdrowiej!”, „Obyś...Data dostępności:
Data publikacji:
Optymizm w głowie i na talerzu – ebook
Karolina Koczur Ewa Krajewska-Kapuśniak
Czy wiesz, jak: oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać? odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać? z kilku małych rzeczy zbudować wielkie szczęście? jeść, by poczuć się lepiej i zdrowiej? wyczarować w swojej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu? W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można łatwo...Data dostępności:
Data publikacji:
Skuteczne social media. Prowadź działania, osiągaj zamierzone efekty. Wydanie 2 rozszerzone – audiobook
Anna Miotk
Firma w społecznościowym oceanie. Im głębiej, tym mniej bezpiecznie. Fake newsy. Trolling. Kryzysy PR wybuchające złośliwie w piątki, o godzinie dwudziestej drugiej. Niezadowoleni klienci, którzy używają profilu firmowego niczym książki skarg i zażaleń. Internetowi hejterzy, którzy tylko czekają na taką okazję. Aby się wyżyć. Dowalić. Zgrillować markę czy firmę, która popełniła błąd. Czasem mały,...Data dostępności:
Data publikacji:
Równowaga. Jak ogarnąć dietę i odzyskać spokój – ebook
Agata Głyda
Żyjemy w kulturze diet. Jaki ma to na nas wpływ? Skąd biorą się nasze problemy z jedzeniem i jak sobie z nimi radzić? Jak odczytywać płynące z ciała sygnały i odróżniać fizjologiczne od emocjonalnych? W jaki sposób praktykować ciałożyczliwość wśród wszechobecnej presji, by być idealną? Książka odpowiada na te i wiele innych pytań, a zawarte w niej porady i zestawy ćwiczeń pomogą w nauce zaufania do...Data dostępności:
Data publikacji:
Korpoface, czyli potęga słonia krokiem ślimaka – ebook
A.K. Sar
Biedronki w sieci pajęczyc, czyli jak przetrwać w korporacji i nie zwariować. Bycie biedronką nie popłaca. Awansować na pajęczycę to już pewne osiągnięcie. Szczytem marzeń jest jednak przemiana w modliszkę. Ale czy będąc na najwyższym szczeblu korporacyjnej drabiny, można zachować resztki biedronkowatości, czy wyrok zapadł i nie ma już odwrotu od przemiany w drapieżną bestię? Zacięta rywalizacja,...Data dostępności:
Data publikacji:
Czas w życiu i pracy – ebook
Hanna Fołtyn
Książka o czasie, traktowanym jako dobro rzadkie i jako coś niezwykłego, co nawet trudno zdefiniować. W XXI wieku coraz mocniej czujemy presję czasu, gdy nowoczesna technologia pozwala nie tylko mierzyć czas do milionowej części sekundy, ale też przyspiesza wszystkie zjawiska, w sposób do tej pory nie spotykany. Próbując być nowoczesnymi, godzimy się na pośpiech, czy też spieszymy się coraz bardziej,...Data dostępności:
Data publikacji:
Na luzie. Jak radzić sobie ze stresem i nie zamartwić się na zapas – ebook
Brian King
W tym błyskotliwym przewodniku po świecie stresu King, psycholog i komik, przedstawia praktyczne techniki radzenia sobie z trudnymi sytuacjami i radzi, jak nauczyć swój mózg bardziej pozytywnego myślenia. W tym celu szczegółowo objaśnia zjawisko stresu, tłumaczy, czym on jest, skąd się bierze, a także jaki ma wpływ na cały organizm. Autor dogłębnie analizuje przyczyny i przejawy stresu w codziennym...Data dostępności:
Data publikacji: